Preskočite na glavni sadržaj

Premijera 'Betlehemske zvijezde' u Osijeku

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića prigodna božićna predstava 'Betlehemska zvijezda' premijerno će biti izvedena u subotu, 29. studenog, s početkom u 18 sati.
vrijeme: 29.11.2014. 18 h
mjesto: Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Trg bana J.Jelačića 19
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/

U svakoj dobroj priči, pa tako i predstavi dobro mora nadvladati zlo. Ta borba između dobra i zla ne mora uvijek i nužno biti ružna, pa će tako u ovoj predstavi na simpatičan, zanimljiv i humorističan način biti prikazano kako to izgleda kod pastira koji se na kraju ipak poklone malom djetetu. Ova priča ide usporedo s poznatim biblijskim prikazom rođenja Isusova, a na kraju se s njom i spaja.

Scenografiju i lutke izradio je Miroslav Duša, kostimografiju je osmislila Karolina Kamenska, a dramatizaciju i režiju potpisuje Petronela Dušova. Cijeli će prosinac djeci i odraslima priča o vragu, anđelu i malom djetetu prenositi poruke mira i ljubavi kombinirajući hrvatske i slovačke tradicijske običaje, kajkavski, slavonski i dalmatinski govor.

Predstava će se svakodnevno i po nekoliko puta igrati u prosincu i to u dvjema postavama: Aleksandra Colnarić i Đorđe Dukić te Lidija Kraljić Zavišić i Edi Ćelić.

Dramatizacija i režija: Petronela Dušová
Scenografija i lutke: Miroslav Duša
Kostimografija: Karolína Kamenská
Glazba: Peter Tarkay

Izvor: HRT Radio Osijek