Preskočite na glavni sadržaj

Panel diskusija 'Art Management'

Na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, u ponedjeljak, 1. prosinca, u 18,30 sati, održava se panel diskusija 'Art Management'. Ulaz je slobodan, a službeni jezik panela je engleski.
vrijeme: 01.12.2014. 18,30
mjesto: Zagreb; ZŠEM, dvorana Franck Espresso Superiore1
url: http://www.zsem.hr
Novi kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa 'Management of Art Institutions' povezuje studente menadžmenta i hrvatsku umjetničku scenu.

Menadžment umjetnina je jedna od aktualnijih tema u svijetu umjetnosti: Državni poticaji za kulturu se smanjuju, te kulturne institucije sve više ovise o vanjskim izvorima financiranja. Taj problem zahtjeva uključivanje institucija u sve veći broj prikupljanja privatnih sredstava i korporativnih sponzorstava. Današnji menadžeri umjetnina suočeni su s konstantnim promjenama na tržištu i traže rješenja. Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) dotiče se te teme i potiče kulturni razvoj Hrvatske. ZŠEM je ponosan što je u Hrvatsku doveo Dr. Magnusa Rescha za suprotstavljanje ovome problemu. Magnus Resch je vodeći znanstvenik na području tržišta umjetnina i predavač na Sveučilištu St. Gallen, Švicarska i na Sveučilištu Leuphana, Njemačka. Njegova knjiga 'Management of Art Galleries' jedna je od najprodavanijih knjiga na Amazonu. Magnus je i uspješan poduzetnik na tržištu umjetnina.
 
Studenti ZŠEM-a će 1. prosinca od 10 do 18 sati u prostorima MSU-a prezentirati svoje studije slučaja nakon čega će na panelu, u prostorima Zagrebačke škole ekonomije i managementa, u dvorani Franck Espresso Superiore, u 18 i 30 sati dr. Magnus Resch s vodećim ekspertima za umjetnine analizirati važnost menadžmenta na kulturnoj sceni. Sudionici i govornici na panelu su:
 
Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb
Tomislav Kličko, osnivač Filip Tradee i galerije Lauba
Ivana Nikolić, predsjednica Hrvatskog klastera po konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija
Gaella Gottwald, umjetnička savjetnica
Dr. Magnus Resch, profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta

Magnus Resch predaje novi kolegij na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta koji priprema buduće menadžere za izazove na tržištu umjetnina I naglašava važnost poveznice između menadžmenta i umjetnina. Na kolegiju 'Management of Art Institutions' studenti razvijaju marketinške i sponzorske vještine koje primjenjuju na projektu u suradnji sa zagrebačkim Muzejem suvremene umjetnosti. Kolegij je vrlo tražen na školi, te su kapaciteti kolegija u potpunosti popunjeni. Kolegij će stoga biti ponuđen i tijekom idućih godina.

Dr. Magnus Resch: 'Cilj ovoga kolegija je povezivanje ekspertize menadžmenta i umjetnosti. Studenti se aktivno uključuju na kulturnu scenu. Muzej će profitirati s obzirom na to da od studenata dobiva direktne ideje. To je 'win-win' situacija.'
Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb: “Lijepo je vidjeti kako studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa pristupaju dvama relevantnim područjima kao što su marketing i sponzorstvo. Muzej kao institucija puno dobiva iz ovog projekta, te se naglašava dijalog između umjetnosti i menadžmenta.”