Preskočite na glavni sadržaj

IS_land II - multimedijski projekt grupe autora

Otvorenje multimedijske izložbe umjetničke organizacije 21:21, pod nazivom 'IS_land II', otvara se u petak, 28. studenoga, s početkom u 19 sati, u Velikoj galeriji Grada Zaboka. Izložba ostaje otvorena do 12. prosinca.
vrijeme: 28.11.2014.
mjesto: Clermont-Ferrand, France
url: http://www.clermont-filmfest.com/
Projekt IS_LAND je multimedijalni projekt mladih renomiranih hrvatskih i stranih umjetnika koji svoju osnovnu misao za kreaciju traže u site specific formi rada te je prenose u različite medije. Umjetnici su izmješteni iz svojih uobičajenih prostora za rad u nekoliko lokaliteta na području Republike Hrvatske gdje se bave dokumentacijom prirodnih ljepota određenog lokaliteta. 2011. godine 7 umjetnika iz različitih medija nastanilo je otok Pjatić u PP Telašćica te nakon toga prenijeli dokumentaciju o lokalitetu u galerijski prostor Gliptoteke u Zagrebu. 2013. godine isti projekt nastavlja se u Peregin Polju podno planine Zir u Općini Lovinac.
 
Dokumentacijom i umjetničkom intervencijom ti prostori bit će preneseni u svojoj punini u prostor Velike galerije Grada Zaboka kao dio izlagačkog programa Green Room Galerije .
 
Projekt su ostvarili:
Petra Hrašćanec, koreograf/plesač, autor koncepta
Saša Božić, dramaturg
Nenad Sinkauz, skladatelj/muzičar
Davor Sanvincenti, fotograf
Petra Mrša, fotografkinja
Bojan Gagić, tehnički direktor
Miodrag Gladović, inžinjer zvuka i programer
Danijel Popović, producent