Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna promocija sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica

Borna Šercar, poznati hrvatski jazz umjetnik i osnivač jazz sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica, održat će u petak, 21. studenog u 20 sati, koncertnu promociju novog CD-a u art caffeu Potepuh na zagrebačkom Dolcu. Ovo glazbeno događanje svojevrsna je 'generalna proba' pred veliki nastup ovog sastava 28. studenog u Parizu na prestižnom festivalu Jazzycolors. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 21.11.2014.
mjesto: Utah, USA
url: http://www.sundance.org/festival/

Ujedno će to biti i otvorenje izložbe slikarskih radova Borne Šercara, a za jedinstveni 'tri u jedan' umjetnički doživljaj zaduženi su pak recitali iz njegove zbirke pjesama u izvođenju poznatih hrvatskih glumaca.
 
Poznati kvartet virtuoza (Borna Šercar, Vojkan Jocić, Zvjezdan Ružić i Tihomir Hojsak) prigodom snimanja ovog, trećeg po redu CD-a bio je proširen u big band, a u realizaciju su bili uključeni najbolji jazz glazbenici i aranžeri mlađeg naraštaja – među ostalima Luka Žužić, Andreas Marinello, Antonio Geček, Zvonimir Bajević, Miron Hauser, Marin Ferketin, Zvonimir Šestak, Robert Vrbančić, Mario Bočić... Ružić i Hojsak su se također okušali kao aranžeri, a kao gosti/solisti tu su Hrvoje Rupčić, Elvis Penava i Branko Sterpin. Poseban pak gost na novom nosaču zvuka Jazziane je slavni saksofonist Ernie Watts. Ne treba sumnjati da će i novi CD, kao i prethodna dva, biti ovjenčan brojnim nagradama i priznanjima (među kojima su i dva Porina).
 
Autor većine skladbi ponovno je frontman sastava, bubnjar Borna Šercar. Za one kojima je Jazziana Croatica novo ime, treba spomenuti da, iako je okosnica njihove glazbe jazz, ovi vrhunski glazbenici sjajno kombiniraju i elemente rocka, funka i etna, te koriste brojne dobro znane melodije iz fundusa domaće i regionalne tradicijske glazbe.
 
Uz glazbeni dio programa posjetitelji će moći uživati i u slikarstvu i poeziji. Naime, Borna Šercar je (kao i njegov prerano preminuli otac - jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara i grafičara Hrvoje Šercar ) i slikar, ali i pjesnik.  Ulaz je slobodan.

Borna Sercar's Jazziana Croatica na FB