izložba

Izložba modnih fotografija i praktičnih oprava Tajči Čekade


vrijeme: 18.01.2013. - 25.01.2013.20,00
mjesto: Rijeka; K.U.N.S. (Klub umjetnika na Sušaku) / Galerija O.K., Franje Račkog 24

U petak, 18. siječnja, u 20 sati, u riječkoj Galeriji O.K.  / K.U.N.S., otvara se izložba modnih fotografija i praktičnih oprava Tajči Čekade. Izložba ostaje otvorena do 25. siječnja.

Na izložbi će biti izložena serija od 30 'modnih' fotografija nastalih proteklih pol godine na različitim riječkim lokacijama. Kreacije su unikatni modeli uglavnom ručno oslikani a nose ih riječki umjetnici, performeri, kustosi i  glazbenici. Uz fotografije će biti izloženo tridesetak selektiranih odjevnih predmeta namijenjenim za dugoročno nemarno nošenje. Recimo da su to udobne oprave prirodnih materijala koje osim funkcije pokrivanja i grijanja tijela služe i kao komunikacijski  i edukacijski instrumenti pošto je većina dekorirana raznim parolama, izjavama ili prepoznatljivim likovnim rješenjima koji referiraju na konkretne postojeće umjetničke radove, stavove i ideje poznatih hrvatskih umjetnika.

Na izložbi će biti postavljeno ogledalo i paravan tako da tko želi može isprobati bilo koji od izloženih modela i pritom pozirati pred kamerom T. Čekade i tako postati dio jedne nove serije fotografija. Autorica će svakoga dana boraviti u galeriji od 20 do 22 sata te tako biti na raspolaganju svima koji žele isprobavati neke od oprava.

(M.K., 17.01.2013)