Preskočite na glavni sadržaj

'Večer čudovišta' za završetak 'Nove magije'

U srijedu, 12. studenoga, u konferencijskoj dvorani Pogona projicirat će se snimka predstave 'Le Soir des Monstres' (Večer čudovišta), jednog od pionira novomagijskog žanra Etienne Saglija. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 12.11.2014.
mjesto: Zagreb; Konferencijska dvorana Pogona, Kneza Mislava 11
url: http://www.cirkus.hr

Projekcija snimke predstave francuskog umjetnika ujedno je i završni element projekta „Nova magija“ kojeg je u 2014. godini provodila splitska izvedbena kompanija ROOM 100 u partnerstvu s Malom perfomerskom scenom (ZG). Zadrom snova (ZD) i udrugom Škatula (RI) te u suradnji s mrežom udruga Clubture. Koristeći alate izložbe, predstave, radionice i sada videa, splitskoj, riječkoj i zadarskoj i zagrebačkoj publici pobliže se predstave novomagijski umjetnici koji koristeći kreativni potencijal starih iluzionističkih tehnika te uz upotrebu novih tehnologija i dramaturgije posljednje desetljeće stvaraju novi izvedbeni žanr u suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.

„Le Soir des Monstres” (Večer čudovišta) odvodi nas u mračni svijet burtonovske atmosfere gdje glavni junak proživljava košmar u kojem se množe papirnate zmije, ali i žičane ptice. Izvedba predstave koja je svojevremeno otvorila osmi Festival novog cirkusa, a koju je Saglio posvetio “čudovištima koja spavaju ispod naših kreveta” sad je u obliku video snimke dostupna i publici koja ju je svojevremeno možda propustila.

„Le Soir des Monstres“ dio je projekta Cirkuska srijeda koju provode Mala performerska scena i kompanija ROOM 100 te je uvršten u program Dana cirkuskog zagovaranja u Zagrebu od 11. do 12. studenoga u organizaciji Cirkuskog informacijskog centra.

Ulaz na „Le Soir des Monstres“ tradicionalno je besplatan ulaz, a najsretnije posjetitelje očekuju i nagradne ulaznice za nove predstave Festivala novog cirkusa – gostovanja australskoga Casusa 16. i 22. studenoga na Sceni Travno.

Projekt Cirkuska srijeda podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Splita, a ostvaruje se u suradnji s Pogonom – centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Multimedijalnim kulturnim centrom Split i glazbeno-kulturnim klubom Judino drvo.