Preskočite na glavni sadržaj

Austrijska glazbena scena u Zagrebu 13. studenog

Delegacija austrijskih umjetnika, diskografskih kuća, promotora, festivala i novinara posjetit će Zagreb 13. studenoga kako bi proširili svoju mrežu kontakata i razmijenili ideje. Okrugli stolovi i radionice rasvijetlit će austrijsku i hrvatsku glazbenu scenu, a neki od najzanimljivijih austrijskih novijih grupa će i nastupati.
vrijeme: 13.11.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.kulturforum-zagreb.org

Pop glazba u prostoru oko Alpa posljednjih je godina doživjela zamjetan uspjeh te sve više izvanrednih umjetnika stječe ugled izvan područja Austrije. Bečka klupska i producentska scena je u procvatu,  a pojavili su se i festivali poput Waves Vienna. Kao neposredan rezultat toga, Austrija je 2014. godine bila u fokusu najvažnijeg europskog showcase festivala Eurosonic Noorderslag.

Konferencijski dio programa održat će se u Galeriji Nova, Ulica Nikole Tesla 7 u Zagrebu. Od 16 do 17 sati održat će se panel rasprava "Future Markets: Austria", a nakon toga na redu je upoznavanje austrijskih kolega, te networking. Od 18 do 19 sati na rasporedu je prijam.

Četiri austrijska umjetnika bit će prisutna iste večeri u zagrebačkom klubu KSET, od 20 do 24 sata. Farewell Dear Ghost mladi je kantautor iz Graza koji izvodi prekrasno angažiran indie rock, dok Dust Covered Carpet iz Beča miješa komorni rock i elemente synth-wavea. Hella Comet izvodit će na svojoj gitari djela sa svojeg posljednjeg albuma „Wild Honey“ koji odiše post-rockom. Pola Riot ujedno su DJ duo i promotori jedinstvenih klupskih noći u glavnom gradu Austrije – poznati su po svojim eksplozivnim setovima, future techno i house glazbi.

Ulaz na konferenciju i koncerte je moguć uz pozivnicu. Potrebno je poslati svoje podatke na adresu office@musicexport.at do 10.11.2014. uz naznaku "Austrian Heartbeats Zagreb" u naslovu maila.

Austrian Music Export – Austrian Heartbeats
S ciljem stvaranja i učvršćivanja gospodarskih veza između austrijske i međunarodne glazbene industrije, Austrian Music Export organizira networking i showcase priredbe diljem Europe, a do sada su održane u Parizu, Varšavi, Ljubljani, Ženevi i Groningenu. Ove su priredbe organizirane u svrhu predstavljanja austrijskih umjetnika u drugim europskim zemljama, te da bi potaknule dugoročnu međunarodnu suradnju te privukle dodatnu potporu za izvozu orijentirane diskografske kuće i njihove umjetnike.

Waves Vienna prvi je gradski klupski i showcase festival. Svake jeseni bečki najznačajniji klubovi, jedinstvene off lokacije i javni prostori udružuju se u veliku festivalsku scenu. Međunarodni i lokalni umjetnici kao i sofisticirani glazbenici iz istočne Europe čine značajan dio festivalskog programa.

Moto je „Istok susreće Zapad“; svake godine festival ugošćuje dvije zemlje (2014. g. Hrvatsku i Nizozemsku) kao posebne goste te njihovim glazbenim scenama posvećuje dio svojeg programa uživo i konferencije.

Program je razvijen u suradnji s Muzika.hr, i festivalom Waves Vienna Festival, a ostvaren uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb te Advantage Austria.