Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Borna Šercar's Jazziane Croatice & Ane Lice u Koprivnici

U četvrtak, 30. listopada, u 19,30 sati, u dvorani Domoljub će se održati koncert hrvatskog glazbenog sastava Borna Šercar's Jazziana Croatica (Vojkan Jocić – saksofon, Zvjezdan Ružić – klavir, Tihomir Hojsak – kontrabas, Borna Šercar – bubnjevi) i sopranistice Ane Lice.
vrijeme: 30.10.2014. 19,30 h
mjesto: Koprivnica; dvorana Domoljub
url: http://www.pou-kop.hr

Na koncertu u Koprivnici sastav će izvesti djela Verdija, Wagnera, Emila Cossetto i dr. Svi aranžmani su originalni, uz specifičan spoj klasike i jazza.
 
Ansambl „Borna Šercar's Jazziana Croatica“ osnovan je 2009. godine sa ciljem očuvanja hrvatske glazbene baštine od raznih folk utjecaja i postavljanja nekih novih "standarda" u hrvatskom jazz izričaju. Od samog početka rade na tome da stvore zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i da stvore brand koji će biti prepoznatljivo hrvatski. Na njihovom su repertoaru orginalne skladbe i obrade poznatih narodnih motiva koje susrećemo u klasičnoj glazbi (npr. Pero Gotovac: Ero s onoga svijeta, Blagoje Bersa: Sunčana polja, Marjane, Marjane itd..)

Do sada su nastupali diljem Hrvatske (u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku), na Danima hrvatske glazbe u Beču, Budimpesti, Trstu, Munchenu, Los Angelesu, itd.

Krajem svibnja 2010. godine izašao im je prvi nosač zvuka pod nazivom „A Little Book Of Notes“ koji izdaju za Aquarius Records, a recenziju albuma napisao je Boško Petrović. Taj je album nagrađen prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin 2011. U proljeće 2012. ansambl je osvojio nagradu Franjo Dugan  za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem je svoju praizvedbu doživjela skladba Miljenka Prohaske napisana baš za ovaj sastav. Drugim albumom „Nehaj“ iz 2012. godine Šercar  tematizira povijesne momente i krajolike svoje inspiracije; od senjskih uskoka, preko poezije Vladimira Nazora i glazbe Blagoja Berse, od Zemuna do Silbe i Vaganca. Nagrada Porin ovom albumu je pripala za skladbu Melancholy u kategoriji najbolje jazz skladbe.
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni dvorane Domoljub radnim danom od 7:00 do 20:00 sati.
Cijena ulaznice je 30,00 kn, a za učenike: 20,00 kn.