Preskočite na glavni sadržaj

Zlatna kolica 'Spojevima naslijepo'

Svečanom dodjelom nagrada u subotu je zaključen natjecateljski dio programa 12. ZFF-a. Ovogodišnja su Zlatna kolica za najbolji dugometražni film dodijeljena gruzijskom filmu 'Spojevi naslijepo' Levana Koguashvilija. Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja za dugometražni igrani film, 'Hrabroj djevojci' Zeresenaya Berhanea Meharija te filmu 'O konjima i ljudima' Benedikta Erlingssona.
vrijeme: 25.10.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.zff.hr/

Zlatna kolica za najbolji dokumentarni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura primio je Matjaž Ivanišin za svoj film 'Putnik Karpo', a posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji dodijeljeno je filmu 'Goli' Tihe K. Gudac.

Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura dobio je film 'Kowalski' Andreja Creţulescua, a HT nagradom publike za najbolji dugometražni film nagrađeno je 'Ničije dijete' Vuka Ršumovića, film s kojim je festival otvoren u nedjelju 19. listopada.

Zlatna kolica filmu iz programa Kockice te iznos od 10.000 kuna koje osigurava Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodijeljeni su filmu 'Tlo pod nogama' Sonje Tarokić, a dodijeljeno je i posebno priznanje, filmu 'Manjača' Tina Žanića.

Na 12. ZFF-u prikazano je preko 150 filmova u 12 programa na šest lokacija. Festival je posjetio najveći broj gostiju dosad, njih više od stotinu, a i program Industrije – popratnog dijela festivala namijenjenog filmskim profesionalcima – također je bio najbogatiji dosad. Kroz festival je već prošlo 30-ak tisuća posjetitelja, a program se i nastavlja, u nedjelju 26. listopada kad će reprizno biti prikazano nekoliko naslova iz glavnog i popratnih programa te program Dan LUX filma ostvaren u suradnji s Europskim parlamentom.

Popis nagrađenih filmova