Preskočite na glavni sadržaj

Radiona.org – rezidencijalni lab u G-MK

Od 28. listopada, Radiona.org / Zagreb Makerspace postaje rezidencijalni lab u zagrebačkoj galeriji Miroslav Kraljević, donoseći intermedijske sadržaje ovoj međunarodno etabliranoj galeriji za suvremenu umjetnost.
vrijeme: 28.10.2014.
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29
url: http://radiona.org
Rezidencijalni program G-MK i Radione pod nazivom ‘Izmjenična struja’ realizirat će se u uobičajenom radnom vremenu laba, utorcima od 20 sati i subotama od 18 sati nadalje u sklopu sljedećih grupa: Robotika i hakiranje, napredna audio sekcija, Processing (dizajn interakcija), BIOsekcija, 3D printanje, nosiva tehnologija i eTekstil, Balkansko raketarstvo i leteći objekti, mikrokontroleri i hands-on elektronika, DIY print i dizajn, FPGA, napredno programiranje, DIY protetika, te cijeli niz edukativnih programa posebno namijenjenih za početnike, djecu, mlade i umirovljenike.

Kustoski timovi G-MK i Radione također će zajednički osmišljavati pojedinačne programe koji povezuju područja suvremene umjetnosti, intermedijskih i inovativnih tehnoloških praksi.

Radiona.org trenutno se nalazi u istraživačkoj fazi projekta Amplitude slike i zvuka za što je dobila potporu Zaklade Kultura nova, te će uskoro izaći u javnost svojim prvim uradi-sam elektroničkim kompletom u sklopu kojeg će umjetnici, elektroničari i dizajneri laba kreirati open source sintesajzer / teremin pogonjen na ATmega mikrokontroleru, a u sklopu istraživanja održat će se i radionica za zainteresiranu javnost. Također u tijeku je realizacija godišnjeg programa domaćih i međunarodnih radionica, te priprema za izložbu Zvučni hibridi – kreativna sonologija.

Rad se laba tako nakon 4 godine djelovanja u sklopu Studentskog centra u Zagrebu nastavlja u suradnji s novim partnerima dajući time novu dimenziju intersektorskih suradnji između javnih i neprofitnih institucija u Hrvatskoj. Naime, dio programa također će se realizirati u suradnji s Tehničkim muzejom i Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, dok je tehničku pomoć dala i udruga Domino, te se ovom prilikom Radiona.org zahvaljuje svim navedenim institucijama i pojedincima koji su podržali organizaciju i njen dosadašnji rad, te Kulturi promjene – domaćinu laba od lipnja 2011. do listopada, 2014. godine.