Preskočite na glavni sadržaj

Iva Višošević u Galeriji događanja

U petak, 17. listopad, s početkom u 19 sati, u Galerija događanja, otvara se izložba Ive Višošević nazvana 'Vremeplov'. Izložba ostaje otvorena do 14. studenoga.
vrijeme: 17.10.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija događanja, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr
Svojim novim ciklusom kolažiranih crteža slikarica Iva Višošević problematizira sinkronicitet vremena, postojanje multirealnosti i paralelnih dimenzija čime se indirektno bavila i u svom dosadašnjem radu. Razmišljajući o sebi, ponirući u svoju nutrinu, slikarica u svojim radovima pokušava odgovoriti na intrigantna pitanja što je zbilja, a što privid, kako vidjeti dalje i više od osjetilne stvarnosti, imamo li više fizičkih manifestacija u različitim paralelnim realnostima… U dubljem filozofskom smislu, Iva Višošević u cijelom svom opusu propituje granice slobode, kako one fizičke, tako i mentalne, granice kakve često sami sebi postavljamo u svojim glavama. Piše u predgovoru kataloga Ivana Gabrić.


Iva Višošević diplomirala je 2008. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i svijetu. Članica je HDLU-a i ULUPUH-a.