Preskočite na glavni sadržaj

Premijera opere 'La Boheme' 10. listopada u Osijeku

Opera 'La Boheme' Giacoma Puccinija prva je ovosezonska glazbena premijera osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), a na programu je u petak, 10. listopada, istaknuto je na konferenciji za novinare u tom kazalištu.
vrijeme: 10.10.2014.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/

Ravnatelj opere Filip Pavišić rekao je kako se izvođenjem te opere i osječki HNK uključuje u obilježavanje 90. godišnjice Puccinijeve smrti, a predstavu karakterizira tradicionalna režija koja će, ocijenio je, najbolje prikazati njezinu priču i omogućiti gledateljima da osjete tragediju boemskog života.

Istaknuo je kako je riječ o velikoj i opsežnoj operi koja najbolje zapošljava ansambl osječkoga HNK te kako vjeruje da je riječ o sjajnoj predstavi koja ne govori samo o boemštini i bijedi, nego i životu općenito, u čemu će se mnogi gledatelji prepoznati.

Na premijeri će kao gost nastupiti južnokorejski tenor Won Whi Choi, a uz njega su u ostalim ulogama Slobodan Cvetičanin, Damir Baković, Tanja Ružđak, Berislav Puškarić i Ilijana Korać.

Redatelj predstave je Petar Vujačić, scenograf Đorđe Jandrić, kostimograf Neven Mihić, a scenski pokret osmislio je Vuk Ognjenović. (Hina)