Preskočite na glavni sadržaj

Suzana Hižak: Iz moje perspektive

U Salonu palače Sermage u Varaždinu, u četvrtak, 9. listopada, u 19 sati, otvara se izložba mlade varaždinske umjetnice Suzane Hižak nazvana 'Iz moje perspektive'. Crteži Suzane Hižak će biti postavljeni do 2. studenoga.
vrijeme: 09.10.2014. 19,00
mjesto: Varaždin; Salon palače Sermage
url: http://www.gmv.hr
Kako je u predgovoru kataloga izložbe istaknula kustosica Elizabeta Igrec, riječ je o svojevrsnom vizualnom dnevniku u kojemu se osjećaji evidentiraju i senzibilno ilustriraju, otkrivajući pritom autoričinu crtačku vještinu i osobni izričaj koji se, kroz jedan tradicionalni medij, ostvaruje u novim i inovativnim rješenjima, navodeći na trag ilustrativnog crteža. Prema neobično spojenim motivskim kombinacijama, s pticama, dimnjacima, oblacima, ribama i ljudskim trupom bez glave, ti su crteži počesto prožeti metafizičkim i fantazmagoričnim značenjima.

Suzana Hižak (r. 1985. g.), nakon završene Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, diplomirala je 2009. godine slikarstvo na venecijanskoj Akademiji lijepih umjetnosti, a potom 2013. godine, na istoj Akademiji, i grafički dizajn. Živi i radi u Veneciji.