Preskočite na glavni sadržaj

Plesno-multimedijalni projekt 'Luna Malekova'

'Luna Malekova' je autorski plesno – multimedijalni projekt i solo Martine Nevistić. No, Luna Malekova je i lik, možemo reći i i  alter ego, a sasvim sigurno, Luna Malekova sinonim je za drugi svijet, drugu dimenziju, svijet mašte i svijet snova. Izvedbe će se održati 4. listopada, u 20 sati i 5. listopada, u 18 sati, u Zagrebačkom plesnom centru.
vrijeme: 04.10.2014.
mjesto: Zagreb; ZPC, Ilica 10
url: http://www.one-art.hr/

Putem estetike plesa koji ne polaže račune klasičnim okvirima kazališnog prikaza, manipulacijom tijela i izmicanjem jasne namjere ili jasno danog značenja, Martina Nevistić daje nam uvid u nadrealan, a istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog. Kroz ovaj plesno-multimedijalni projekt, u svom već prepoznatljivom stilu, Martina Nevistić / O.N.E.  još jednom propituje odnos izvođača i gledatelja, značenja upisanih u tijelo i njihove percepcije na višestrukim planovima.

Osim same plesne izvedbe, održat će se i izložba instalacije vizualnih umjetnica Ane Vuzdarić i Dore Đurkesac u prostoru Galerije Greta, Ilica 92.

Plesno-multimedijalna produkcija 'Luna Malekova' nastala je u ko-produkciji s Udrugom Domino, Festivalom Perforacije te Zagrebačkim plesnim centrom.

Autorica koncepta: Martina Nevistić
Koreografija, izvedba: Martina Nevistić
Vizualno oblikovanje: Dora Đurkesac, Ana Vuzdarić
Glazba i dizajn zvuk: Višeslav Laboš
Glazbena podrška: Maja Posavec
Kostimografija: Kristina Bangoura, Martina Nevistić
Podrška: Ivana Pavlović
Dizajn rasvjete i dokumentacija: Luka Matić
Oblikovanje teksta: Rona Žulj
Dizajn: Saša Bastaić
PR: Amela Pašalić
Organizacija: Nina Križan, Martina Nevistić
Produkcija: O.N.E.
Ko-produkcija: Udruga DOMINO/ Festival "Perforacije",  HIPP/ Zagrebački plesni centar
Realizirano uz podršku: Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Udruga Domino/ festival Perforacije, HIPP/ Zagrebački plesni ansambl, te suradnja sa Zagrebačkim plesnim ansamblom.