Preskočite na glavni sadržaj

'Dizajn pod suncem' u Opatiji

Izložba 'Dizajn pod suncem' bit će otvorena u subotu, 27. rujna, u 19 sati, u Umjetničkom paviljonu 'Juraj Šporer' u Opatiji. Riječ je o projektu Hrvatskog društva dizajnera, u kojem Hrvatski muzej turizma sudjeluje već drugu godinu za redom.
vrijeme: 27.09.2014. 19 h
mjesto: Paris, France
url: http://www.unesco.org/

Prošle je godine u Opatiji, u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ bila predstavljena izložba „Gladni dizajneri“.

Platforma Dizajn turizam,  želi posredovati između dizajna i turističke ponude: pokazati kako dizajn kao kreativna industrija može biti važan, a ponekad i presudan segment u turizmu.

Dizajn pod suncem

Izložba prikazuje radove u nastajanju (work in progress), a cilj joj je osim turista privući i pažnju potencijalnih proizvođača.

Radovi na izložbi interpretiraju teme izlaganja suncu, zaštiti od sunca (Ana Rimac: Betonska brajda, Sonda: Kamarin) i boravka na suncu (Matea Ban, Luka Lucija Šola: Coolnes(t), Oaza: Sunswimmer) sunca kao izvora energije (Draga Komparak: 360°, Uz put) i uz njega povezane alternativne turističke usluge (Neven Kovačić, Vedran Jukić: MobilE, Sonda: Smart Beach).

Činjenica da izložba nosi podnaslov work in progress govori o tome da su predstavljeni radovi u stadiju razrade, ali također poziva nove autore da se svojim radovima i sugestijama priključe kolekciji u nastanku.

Koncept izložbe potpisuju Ivana Borovnjak i Roberta Bratović, organizaciju Hrvatsko dizajnersko društvo, a selekcijsku komisiju činili su: Saša Begović (arhitekt, 3LHD)
Damir Gamulin (dizajner), Dean Skira (dizajner svjetla), Saša Poljanec-Borić (znanstvenica Instituta 'Ivo Pilar', specijalizirana za ekonomiju i sociologiju turizma) i
Tomislav Popović (direktor,  Maistra d.d.).

Partneri pri realizaciji izložbe u Opatiji su Milenij hoteli d.o.o.