predstavljanje

'7 seX 7' Irene Škorić na Festivalu autorskog filma u Beogradu


vrijeme: 29.11.2012.
mjesto: Srbija; Beograd

Dugometražni igrani film '7 seX 7' redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten je u službeni program 'Festivala autorskog filma', koji se održava od 28. studenog do 5. prosinca 2012. u Beogradu.

Osamnaesto izdanje festivala publici predstavlja, kao i svake godine, raznovrstan program sačinjen od pobjednika svjetskih filmskih festivala, novih ostvarenja autora koje publika ovog festivala tradicionalno prati, kao i filmova koji predstavljaju nove tendencije u svjetskom autorskom filmu.

Festival će u svom programu prikazati  više od 40 ostvarenja među kojima su i 'Cezar mora da umre', '7 dana u Havani', 'Sveti motori', novi filmovi Xaviera Dolana, Cristiana Mungiua…

U erotskoj drami '7 seX 7' glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski 'Decameron' čini sedam erotskih novela koje skladno prati 'one-take' kamera snimatelja i direktora fotografije Darka Heriča, a glazbene su dionice povjerene istaknutom hrvatskom skladatelju Berislavu Šipušu.

'7 seX 7' je na WorldFestu u Houstonu doživio međunarodnu premijeru, gdje je osvojio srebrnu nagradu za debitantski igrani film, a na festivalu u Veroni je dobio nagradu za najbolju režiju.

(R.P.B., 29.11.2012)