predstavljanje, festival

Festival Ultra Europe dolazi u Hrvatsku


vrijeme: 12.07.2013. - 14.07.2013.
mjesto: Split i Hvar

Ultra Music Festival, vodeći i najpoznatiji festival elektronske glazbe, dolazi u Hrvatsku i održat će se po prvi put u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine. Organizator, Ultra Worldwide odabrao je upravo Hrvatsku u konkurenciji 16 država kao jedinu europsku destinaciju ovog renomiranog događanja koje će se tu održavati minimalno sljedećih pet godina.

Osim što je jedino događanje Ultra Worldwide u Europi, festival Ultra Europe s investicijom od oko 100 milijuna kuna u sljedećih pet godina predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u Hrvatskoj u turizmu i pratećoj industriji zabave.

Prema procjenama organizatora, festival Ultra Europe potaknut će oko 150 milijuna kuna turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što potvrđuju i gospodarski rezultati iz Miamija, grada u kojem je 1999. godine započela priča Ultra Music Festivala. Naime, festival  iz godine u godinu stvara sve značajnije mjerljive utjecaje na lokalno gospodarstvo u obliku otvaranja novih radnih mjesta, povećanja fiskalnih prihoda te, u konačnici, rasta BDP-a, čime je postao jedan od ključnih čimbenika gospodarskog razvoja cjelokupne regije Miami-Dade.

Da Ultra Europe zaista predstavlja jednu od najistaknutijih investicija u području turizma i industrije zabave te da je riječ o događanju koje će dodatno doprinijeti imidžu Hrvatske kao vrhunske turističke destinacije potvrdio je i ministar turizma Republike Hrvatske, Veljko Ostojić koji je izjavio: 'Velike manifestacije daju dodatnu vrijednost postojećoj turističkoj ponudi Hrvatske. One u pravilu dovode goste koji nas u prošlosti nisu posjećivali i predstavljaju odmak od našeg standardnog proizvoda sunca i mora. Manifestacije koje imaju atribut svjetski poznatih atrakcija pridonose stvaranju nove i drugačije slike Hrvatske. Ministarstvo turizma podržava i ovaj festival, ali i slične festivale koji svojom inovativnošću doprinose razvoju hrvatskog turizma i njegove konkurentnosti. Podržat ćemo i rast, razvoj te poslovni uspjeh ovog i sličnih projekata koji čine Hrvatsku novom zvijezdom Mediterana.'

'Elektronska glazba jedan je od najpopularnijih i najbrže rastućih glazbenih žanrova u svijetu, a Ultra Music Festival je prepoznat kao jedan od glavnih festivala te vrste. Uzevši u obzir razvijenu scenu u Hrvatskoj i iznimnu reputaciju Splita i Hvara kao vrhunskih turističkih destinacija prepoznatih diljem Europe i svijeta, zapravo je odluka da dovedemo Ultra Europe u Hrvatsku bila laka. Vjerujemo kako su ljubitelji elektronske glazbe diljem Europe već svjesni značaja festivala Ultra te da će u velikom broju pohoditi srpanjsko izdanje u Splitu i Hvaru, pa, prema procjenama, očekujemo oko čak 80 posto posjetitelja iz inozemstva', izjavio je Russel Faibisch, direktor tvrtke Ultra Worldwide te istaknuo kako je glavni dugoročni cilj pozicionirati festival Ultra Europe kao ključno događanje u Europi koje će iz godine u godinu okupljati sve više posjetitelja i tako donositi izravnu i neizravnu korist hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave, ali i gospodarstvu u cjelini.

Festival Ultra Europe je jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi jer donosi jedinstvenu kombinaciju najpopularnijih izvođača današnjice te svježa nova imena koja će zasigurno privući brojne domaće, ali i inozemne ljubitelje elektronske glazbe, kojih se već na prvom izdanju očekuje više od 60.000 posjetitelja.  

Osim što je jedino europsko izdanje svjetski poznatog Ultra Music Festivala, festival Ultra Europe bit će ujedno i prvo veliko turističko glazbeno događanje u Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju. Ultra Europe održat će se na splitskom nogometnom stadionu, Poljudu, dok će se zadnjeg dana nastupi održati na Hvaru, na plaži ispred hotela Amfora. Koncertni će se nastupi iz Splita i Hvara moći gledati i slušati na UMF TV i UMF Radio kanalima.  

Posebno iznenađenje za sve ljubitelje elektronske glazbe koji su već upisali festival Ultra Europe u svoj ljetni raspored su tzv. earlybird ulaznice koje će se u ograničenoj količini moći kupiti po izuzetno povoljnoj cijeni od 300 kuna.

Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.ultraeurope.com te na službenom Facebook i Twitter profilu.  


(R.P.B., 29.11.2012)