Preskočite na glavni sadržaj

'Arlette Rouge' – prezentacija u Svetvinčentu

U nedjelju, 14. rujna, u 20 sati, u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu održat će se prezentacija rada u nastajanju 'Arlette Rouge' koji potpisuje Lana Paić, hrvatska žonglerka s francuskom adresom. Riječ je o trećoj ovogodišnjoj rezidenciji Male performerske scene, odnosno drugoj koja se realizira u partnerstvu s MPC-om. Ulaz na nedjeljnu prezentaciju je besplatan!
vrijeme: 14.09.2014. 20 h
mjesto: EU
url: http://www.europa-cinemas.org/

Nakon svibanjskog rezidencijalnog boravka belgijskoga mentalista Kurta Demeyja (s novomagijskim projektom „Unknown Evidences“), „Arlette Rouge“ u prvi plan stavlja susret onoga po čemu je renesansni istarski gradić i postao međunarodno prepoznatljiv – susret plesa i neverbalnog kazališta. Solo projekt Lane Paić nastaje na graničnom području lutkarstva i cirkusa, kroz manipulaciju objektima poput komada lutkovog tijela ili žongliranje neobičnim predmetima poput sjekira. Četiri ruke, četiri noge, dva trupa i dvije glave. Možda jedno biće. Njihova priča u komadićima.

Nedjeljna izvedba work-in-progressa održava se na platformi Festivala novog cirkusa koji je Lanu Paić i njezinu skupinu L'Estock Fish prvi put ugostio 2007. godine, na svom trećem izdanju, s predstavom „Les Saintes Amères“. Žonglerka domaćih korijena svoje je cirkusko, dramsko i plesno obrazovanje stjecala u Švicarskoj i Francuskoj, a od 1999. djeluje upravo u okviru francuske skupine koja proizvodi predstave u srednjovjekovnom stilu, ulične komedije, parodije old style cirkusa, kao i jazz cabarete.

Rezidencijalne programe Male performerske scene podupiru Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, a do kraja godine u Zagrebu će se organizirati još jedan: na kreativnoj rezidenciji u Sceni Travno boravit će sad već poznata australska akrobatska skupina Casus.