Preskočite na glavni sadržaj

4. Pool Film Festival u Ivanić-Gradu

4. po redu Pool Film Festival održat će se 12. i 13. rujna u Ivanić-Gradu u prostoru kina i nikad dovršenom gradskom bazenu, u organizaciji Udruge Filmski klub Ivanić-Gard, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i TZ Ivanić-Grada. Ulaz na sva događanja je besplatan!
vrijeme: 12.09.2014.
mjesto: Brussels, Belgium
url: http://www.cinemamed.be/

Nakon prva tri izdanja festivala od 2005. do 2007. godine uslijedila je stanka, da bi ove godine festival bio ponovno pokrenut. Tijekom proljetnih mjeseci održane su 4 projekcije za zagrijavanje pa je publika imala prilike vidjeti filmove domaće produkcije kao što su 'Kauboji', 'Gangster te voli', 'Vis-A-Vis' i 'Damir Avdić' – pravi čovjek za kapitalizam te prisustvovati koncertu sve popularnijeg rock sastava Punčke koji se pomalo neočekivano odvijao na krovu najviše zgrade u Ivanić-Gradu.

U glavnom programu festivala 12. i 13. rujna publika će imati prilike pogledati osam odabranih naslova lanjske i ovogodišnje produkcije pa tako izdvajamo hrvatski igrani film 'Broj 55' koji je na ovogodišnjoj Puli osvojio pregršt Zlatnih arena. Osim navedenog filma, još će biti prikazani srpski igrani film 'S-kidanje', zatim nagrađivani hrvatski dokumentarac 'Autofokus' te nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova kao što su ruski 'Sutra', češko-slovačka koprodukcija 'Baršunasti teroristi', britanski 'Duh 45.-e' i njemački 'Više od meda'. Osim dokumentarnih i dugometražnih igranih filmova još ćemo imati priliku vidjeti i njemačko-hrvatski kratki igrani film 'Kokoška'. Svi navedeni naslovi u svom dosadašnjem filmskom životu osvojili su preko četrdesetak nagrada na mnogim uglednim svjetskim festivalima što je svakako garancija da su odabrani filmovi vrhunska filmska ostvarenja producirana u protekle dvije godine.

U glazbenom djelu programa nastupit će naši stari znanci Let 3 i Cinkuši a svoje DJ vještine pokazat će Lutajući DJ Zdena. Dnevno projekcije započinju u 16 sati u kino dvorani dok večernja događanja startaju u 20 sati na bazenu unutar sportskog parka Zelenjak.

Više detalja potražite na Facebook stranici PoolFilmFestival.