Preskočite na glavni sadržaj

Inovativna kazališna scena Split 2015. - Poziv na prijave

IKS Festival upućuje poziv za plesne, kazališne i interdisciplinarne programe u sklopu Inovativne kazališne scene Split u 2015. godinu. Poziv je otvoren do 15. rujna.
prijava: 15.09.2014
url: http://www.iksfestival.eu
Inovativna kazališna scena Splitu djeluje kao snažno središte inovativnih praksi, bilo suvremeno plesnih, suvremeno dramskih i intermedijskih. Tijekom proteklih godina  ostvarujemo suradnju sa Mrežom za izvedbene umjetnosti (programska suradnička platforma - Zaklada Kultura nova), Nomadska plesna akademija, mreža Kliker - prva mreža za suvremeni ples za djecu i mlade u Hrvatskoj i nastojimo stvoriti uvjete za razvoj plesnih  umjetnosti i interdisciplinarnih programa u Splitu. Kroz umjetničke programe, predstave, predavanja, refleksije, razgovore, tribine, bavimo se  istraživanjem suvremenih umjetničkih praksi kroz interdisciplinarni pristup umjetnosti.

Inovativna kazališna scena Split sastoji se prvenstveno od produkcije i distribucije radova domaćih umjetnika u sve šire regionalne centre umjetnosti kao što su Zagreb, Zadar, Rijeka, Karlovac i Varaždin ali i poseban naglasak stavlja na razvoj potencijala splitske kulturne scene - umjetnika i publike kroz aktivnosti (produkcijske, edukativne i distribucijske) preko cijele godine i konačno koncem akademske godine u lipnju - posebne projekte od značaja za splitsku javnost uvrštava u festivalskoj formi na već prepoznat projekt IKS Festival - međunarodni festival suvremenog kazališta Split. Inovativna kazališna scena Splitu pokrenuta je 2014. godine uz podršku Zaklade Kultura nova.

Inovativna kazališna scena Split izabrane projekte podržat će u svojim financijskim mogućnostima. Prikladan iznos za trošak putovanja, organizacije/kolektivi pronaći će iz drugih izvora i fondova (Ministarstvo kulture i Clubture) . Prijavite se mogu već realizirani projekti za distribuciju te manje produkcijske forme. Poziv je otvoren do 15. rujna

Prijave uputiti mailom na nela.sisaric@gmail.com, fotografije i zapisi mogu biti proslijeđeni putem web linka.
Prijava treba sadržavati:
za produkciju:
- životopis autora
- opis projekta
- tehničku karticu
- financijski plan
 
za distribuciju:
- životopis autora
- opis projekta
- press dossier;
- kritike
- tehničku karticu
- video i fotografije
- financijski plan
 
Vrednujemo kreaciju i inovativnost, kvalitetu metode i sadržaja, financijsku uravnoteženost budžeta kao i skromnost te snagu suvremene umjetničke poruke. Posebnu pažnju obratiti ćemo na mlade i još neafirmirane umjetnike.

www.iksfestival.eu