Preskočite na glavni sadržaj

5. koncertna sezona Festivala Kvarner

5. koncertna sezona Festivala Kvarner
U petoj koncertnoj sezoni Festivala Kvarner od 1. do 5. rujna, bit će uz ostalo izvedene dvije opere Josepha Haydna, najavljeno je na konferenciji za novinare u opatijskoj Vili Angiolini. Prva opera, Haydnova 'Armida' bit će izvedena koncertno 1. rujna, a sljedećeg će dana opera 'Orlando Paldino' u režiji Vincenta van den Elshouta imati hrvatsku scensku praizvedbu.
vrijeme: 01.09.2014.
mjesto: Opatija
url: http://www.festivalkvarner.com/

Obje izvedbe bit će u Kristalnoj dvorani Hotela "Kvarner", operu "Orlando Paladino" izravno će prenositi HRT 3, dok će izvedbom obiju opera ravnati Michael Fendre.

Pjevače, odabrane na audicijama u Parizu, Londonu, Beču, Berlinu i Modeni, pratit će Orkestar Purpur.

Orkestar je osnovan 2011. u okviru EU projekta "PurPur – European Sound Interchange", a okuplja mlade i talentirane glazbenike iz cijele Europe.

Poznata svjetska obitelj klarinetista Ernsta Ottensamera, solo-klarinetista Bečke filharmonije, gostovat će u Hotelu "Kvarner" 3. rujna i izvesti djela Haydna, Mozarta, Krommera i Verdija. On će nastupiti sa sinovima Danielom i Andreasom, koji su također članovi filharmonija i solo-klarinetisti, dok će izvedbom ravnati Enrique Mazzola.

Svjetska premijera koncerta "Purpur in Jeans" najavljena je za 4. rujna u Hotelu "Kvarner", kao koncert u kojem će Orkestar Purpur programom objediniti tradicionalnu etno-glazbu, židovski klezmer, balkansku i romsku glazbu, tango i irske melodije.

Posljednjeg dana rujanskog dijela sezone, 5. rujna, R. Straussa će u Hotelu "Royal" izvoditi Berlinski ansambl, kojega čine članovi Berlinske filharmonije.

Na konferenciji je još za 6. prosinca najavljen i „čokoladni“ koncert, „Pure Chocolate“ Orkestra Purpur, u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner. (Hina)