Preskočite na glavni sadržaj

Japanska umjetnička skupina MuDA u Lazaretima

U subotu, 30. kolovoza, u 21 sat, u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, gostuje japanska umjetnička skupina MuDa, sa plesnim komadom 'Rites of Circulation', koji se bavi temom sraza života i njegova tijeka, a prikazat će ga suglasjem plesa, glazbe, vizualnih umjetnosti, svjetla i prostora.
vrijeme: 30.08.2014. 21,00
mjesto: Dubrovnik; Art radionica Lazareti, Frana Supila 8
url: http://www.arl.hr
Svemir u kojem živimo je bezgraničan i nemjerljiv. Nebrojive i neobjašnjive stvari događaju se iznenadno i bez postavljenih pitanja. Srazovi, sudari i eksplozije se ponavljaju, stvaraju učinak, a stres se prenosi na nešto drugo i buja dok ne pređe na sljedeću stvar. U tome svijetu, u vremenu bez objašnjenja, čovječanstvo se kreće prema nečemu jednako golemom poput svemira, poput nečijeg sna i žudnje. Mnogi od nas ne umiju živjeti sami duboko u planini. Ne možemo izliječiti nečiju bolest ili ranu za tren oka.

Ne možemo živjeti sami niti bez materijalnih stvari. Mnogi ljudi u ovome su društvu pod stresom zbog suočenja sa značajnim pitanjima i informacijama, međusobno se bore, nadahnjuju i bivaju nadahnutima; istodobno vodeći u napetost, represiju, prekide i poremećaje. Teško je kretati se prema naprijed pod svim tim stresom. Toliko je teško da se ponekad zapne na mjestu, ostane stajati ili se padne. Ali ako se ostane na mjestu, onda je tu kraj priče. Ako se zapne, morat će se eksplodirati. Ako se padne, mora se ustati. Ako noge stanu, mora se nastaviti kretati. Jednako poput svemira prenosimo stres i kroz stres se razvijamo. Kad se borimo i migoljimo, izazivajući stres na evoluciju i napredak, tada nastaje najvrjedniji trenutak života. Nastojimo zadržati svijet života, ritam svemira i ples života koji prenosi stres.


Umjetničku skupinu MuDA osnovalo je nekoliko raznorodnih umjetnika okupljenih oko plesača, koreografa i redatelja QUICK-a u ljeto 2010.  Žive i rade u Kyotu a skupina uključuje i članove kao što su Toru Yamanaka, skladatelj i DJ i Shinta Inoue, suvremeni umjetnik / umjetnički direktor.  Osnovna ideja grupe je doseći nepoznato područje baveći se fizičkim i osjetilnim ograničenjima i prevladavajući ekstremna ograničenja koristeći pritom razne umjetničke forme kao što su ples, glazba, projekcije, likovne umjetnosti  ... u svojim nastupima spajaju suvremene tehnologije i tradiciju. Trenutno su najpoznatija umjetnička skupina ove vrste u Japanu.

Produkcija : MuDA
Koreografija:QUICK  Kazushige Uchida  Ryu Mieno  CHIBIGUTS  Shin Degawa
DJ / dizajn zvuka: Toru Yamanaka
Scena :Shinta Inoue
Voditelj scene:Ayumu Okubo
Dizajn svjetla :Ryoya Fudetani
VJ :Yoshinori Takeuchi
Body paint : Shin Degawa
Koncept i režija:QUICK
Asistent  redatelja:Kazushige Uchida
Dizajn promotivnih materijala:Ryu Mieno
Producent :Haruka Akiyama

Cijena ulaznice 70 kn; rezervacije i informacije na arl@du.t-com.hr i 020324633. Ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na ulazu.