Preskočite na glavni sadržaj

Roots of the European Design

Pozivaju se mladi umjetnici do 35 godina starosti da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj putujućoj izložbi ’Roots of the European Design’. Prijave su otvorene do 31. srpnja.
prijava: 31.07.2014
url: http://www.redproject.eu
Poziv je upućen umjetnicima koji se bave suvremenim dizajnom i primijenjenom umjetnošću te istražuju izvore tradicijskog obrta i folklorne umjetnosti, kombinirajući ih s tehnikama i motivima modernog dizajna.

Selekciju radova vrši međunarodni žiri, na temelju sljedećih kriterija: kreativnost, inovativnost, nov način korištenja tradicionalnih tehnika i folklornih formi. Ne postoje ograničenja u smislu načina izrade, npr. industrijski dizajn, fotografija, video instalacija, animacija, arhitektura, grafička umjetnost, keramika, tekstilna umjetnost, moda, metalurgija….

Tri najbolja rada bit će nagrađena:
- 1. nagrada 600 eura;
- 2. nagrada 300 eura;
- 3. nagrada 150 eura.

Za sudjelovanje potrebno je popuniti prijavnicu, te ju zajedno s 4-5 fotografija poslati na info@laterna.hu. Radovi ne smiju biti stariji od 2 godine, a veličina je ograničena na dimenzije 1x1x1 metar. Sudjelovanje je otvoreno za pojedinačne autore i grupe, no svatko može prijaviti samo jedan rad.

Rezultati će biti objavljeni 31. kolovoza.

Izložba će gostovati u sljedećim gradovima: Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Prag (Češka). Lodz (Poljska) te Campobasso (Italija).
Lokacije lokalnih izložbi: Bukurešt (Rumunjska), Tirana (Albanija).