Preskočite na glavni sadržaj

Radovan Vlatković počasni član Royal Academy of Music

Hornist Radovan Vlatković promoviran je 2. srpnja 2014., kao prvi i jedini Hrvat, u počasnog člana Kraljevske akademije za glazbu (Royal Academy of Music). Tu značajnu titulu uživa samo tristo živućih glazbenika, dok su je u prošlosti nosili, među ostalima, F. Mendelssohn, F. Liszt, I. Stravinski i P. Casals.
vrijeme: 02.07.2014.
mjesto: San Vito al Tagliamento (Pordenone), Italy
url: http://www.palinsesti.org

Radovanu Vlatkoviću
odličje je dodijeljeno radi iznimnih umjetničkih uspjeha, kao vrhunskom svjetskom glazbeniku koji je dao i daje snažan doprinos kulturnom životu Velike Britanije. Vlatković je kao solist nastupao uz najveće orkestre kao što su London Symphony, BBC Symphony Orchestra te Scottish Chamber Orchestra, i kao komorni glazbenik na festivalima u Engleskoj i Škotskoj. Njegove studijske snimke uz English Chamber Orchestra i Academy of Saint Martin in the Fields nagrađene su od strane glazbene struke i publike.

Posljednjih godina svoje znanje i iskustvo prenosi kao stalni gostujući profesor na Kraljevskoj akademiji za glazbu. Izuzetno kreativna i zanimljiva predavanja s oduševljenjem posjećuju brojni studenti i kolege glazbenici.

Izvor: MIC