Preskočite na glavni sadržaj

Trix van Hoof / Život je ples duša

U atriju Muzeja grada Trogira, u utorak, 22. srpnja, u 21 sat, otvara se izložba 'Život je ples duša', nizozemske slikarice Trix Van Hoof. Izložba ostaje otvorena do 1. kolovoza.
vrijeme: 22.07.2014.
mjesto: Jihlava, Czech Republic
url: http://www.dokument-festival.com/
... Trix van Hoof spoznaje da se stvarnost ne otkriva odjednom, da je istina uvijek nova, da treba zaroniti u životopis da bi se određeni slikarski postupci i uvjeti stvaralačkog čina bolje razumjeli. Borba za formiranje vlastitog stila prolazila je kroz razna iskušenja, ali kao da je pronalazak autentičnog puta bio skriven u izvorištima intime i krhke osobne nade.


Rani dolazak u Hrvatsku 80-ih godina za jednu mladu osobu iz hladne i kišne Nizozemske bio je kao sudar s nečim nepredvidivim, vatromet fantazije ili rendez-vous s čarolijama života koji se nastavlja podizanjem kuće u Mimicama, što je svojevrsni zov za avanturom, podjednako slikarskom, umjetničkom koliko i životnom. Višemjesečni boravci u Dalmaciji fokusirani su na nova slikarska iskustva...

... Nova koncepcija slikaričina pejzaža fokusirana je na cvijeće – na cvijetna polja nastala od novinskog papira koji se kolažno učvršćuje na veća ili manja platna a potom bojom naglašavaju osnovne misli. Neslučajno, papir je najčešće iz Hrvatske, a cvjetovi iz Nizozemske..