Preskočite na glavni sadržaj

'Jazz from the woods' u Koprivnici

U sklopu Koprivničkog ljeta ove godine Jazz klub Koprivnica organizira 4 izuzetna glazbena događanja. Već 17. srpnja u atriju Doma mladih Koprivnica nastupit će mladi vibrafonist Vid Jamnik koji živi i radi u Bostonu, a kojeg je Boško Petrović osobno nazvao svojim nasljednikom. Uz njega će nastupiti i Ratko Zjača, jazz glazbenik gitarist i skladatelj sa širokom diskografijom i bogatim glazbenim iskustvom. Koncert započinje u 21 sat, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 17.07.2014.
mjesto: Koprivnica; Jazz klub Koprivnica, Tina Ujevića 75
url: http://www.jazzclub-kc.hr/

Zjača je surađivao je i snimao s Benny Baileyem, Garyijem Peacockom, John Patitucciem, Steve Gaddom,Randy Breckerom, Alvinom Queenom, Ronom Carterom, Miroslavom Vitousom i drugim velikanima. Najpoznatiji američki kritičari  nominirali su ga 2010. godine za najznačajniju jazz nagradu u Južnoj Americi - El Intruso music award. K

22. kolovoza na glazbeno putovanje vodi nas „Jazzy Nyúl Project“ sastav koji čine iskusni hrvatski glazbenici iz sjevernog i istočnog dijela Hrvatske (Ferdinand Buhanec (bas), Vedran Zec (gitara), Davor Dedić (klavir) i bubnjar Robert Jambrušić. Oslanjaju se na vlastite ideje i kreacije pa u njihovu repertoaru prevladavaju skladbe članova sastava. Gitara, Fender Rhodes, Jazz Bass Fretless i metlice, to je zvuk ovog benda.

5. rujna u Koprivnicu dolazi Luka Veselinović i njegov „Veselino Jazz Project“ u sastavu Adriano Bernobić (bubnjevi), Zvjezdan Ruzić (klavir), Lenart Krečić (saksofon), Branko Sterpin (truba) i Luka Veselinovic (bas). Predstavit će se originalnim kompozicijama sa cd-a „Magnetic Whale“.

I kao šećer na kraju ljeta, 12. rujna u atriju Dom mladih Koprivnica nastupit će Jasna Bilušić i njezin sastav "New Deal" kojeg uz nju čine i njezini stalni suradnici pijanist Hrvoje Galler i kontrabasist Saša Borovec.