Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje projekta Migrant Bodies u Zagrebačkom plesnom centru

U Zagrebačkom plesnom centru će u razdoblju od 12. do 20. srpnja gostovati EU projekt Migrant Bodies. Projekt okuplja 5 koreografa - izvođača koji će kroz rezidencije u gradovima: Bassano del Grappa (Italija), Zagreb (Hrvatska), Montreal i Vancouver (Kanada), te Vitry-sur-Seine (Francuska), a kroz suradnju s piscima i video-umjetnicima koji djeluju u ovim sredinama, istraživati i propitivati koncept migracija.
vrijeme: 12.07.2014.
mjesto: Zagreb; ZPC, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info

Kroz projekt umjetnici će se susretati s pojedinim zajednicama (e)migranata, predstavnicima manjina, kao i sa stručnjacima koji se aktivno bave pitanjima migracija. Ideja je projekta utemeljena u propitivanju položaja (e)migranata danas, u političkom, socio-ekonomskom kontekstu, ali i u kontekstu drugih pojava važnih za razvoj društva danas. Koncept migracija će se također primijeniti i u vrlo širokom pojmu – dakle ne samo migracija ljudi, već i raznih migracijskih fenomena u prirodi.

Umjetnici koji sudjeluju u projektu su: plesni umjetnici (Manuel Roque (Kanada), Su-Feh Lee (Kanada), Alessandro Sciarroni (Italija), Jasna Layes- Vinovrški (Hrvatska, Njemačka), Cecile Proust (Francuska); vodeća mentorica: Ginelle Chagnon (Kanada); filmski i video umjetnici: Xavier Curnillon (Kanada), Sanja Iveković (Hrvatska).