Preskočite na glavni sadržaj

Šantak / Faviere / Wong Ching Han – izložba u galeriji Nano

U srijedu, 9. srpnja, u galeriji Nano, u 20 sati, otvara se izložba 'Paris Etles Flanerus', na kojoj se predstavljaju troje umjetnika - Vesna Šantak, Joanna Wong Ching Han te Jeremy Faivre.
vrijeme: 09.07.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26
url: http://www.artenativa.hr
Joanna Wong Ching Han, Pariz. Izlaže digitalne fotografije u boji. Na svojim fotografijama 'L 'Esprit flâneur', u duhu šetača, ograđuje se od užurbanog urbanog života. Poziva gledatelja osjetiti grad na drugačiji način - kroz percepciju gradskog nomada koji besciljno luta u otkrivanju Pariza. Joanna Wong je diplomirala likovne umjetnosti na Sveučilišta Pantheon-Sorbonne 2014.godine (bachelor Likovnih umjetnosti), a 2007. godine završila studij Umjetnosti na Univerzitetu u Hong Kongu (bachelor umjetnosti). Bavi se fotografijom, uključujući analognu fotografiju, fotograme, cijanotipiju i digitalnu fotografiju. Također, izražava se i kroz ulje na platnu, sitotisak, crtež i video. Izlaže u Parizu i Zagrebu.

Jeremy Faivre, Pariz. Kroz svoju skladbu izražava grad koji se stalno razvija u bojama, ritmovima, tonovima. Ponekad je to iskustvo skladno i mirno, koji puta energično. Dok besciljno luta gradom, otkriva različita lica Pariza. Osobni doživljaj pretvara u glazbu. Izlaže video: računalnu vizualizaciju koja je u realnom vremenu generirana glazbenom kompozicijom. Jeremy Faivre je stručni softverski inženjer, glazbenik, grafički dizajner (Hetic, Pariz, Francuska, master studij u ICT 2011.godine, bachelor u znanosti i matematici 2006.godine.) Bavi se glazbom i multimedijom. Različite vještine i interesi doveli su ga do projekta glazbene vizualizacije. Osmislio je računalni program u kojem svaki ton ima pripadajuću boju i oblik. Cilj programa je korištenje tehnologije na kreativan način i mogućnosti izražavanja drugih doživljaja iniciranih zvukovima glazbenog instrumenta.

Vesna Šantak, Zagreb. Izlažem digitalne fotografije u boji. U svakodnevnom putovanju kroz Pariz, duh flâneura me vodio kroz urbani ritam grada koji se isprepliće sa tradicijom i kulturnim naslijeđem. Urbana svakodnevica i kulturno nasljeđe prošlosti, dvije vizualno i zvukovima različite priče, na istom prostoru ali odvojene vremenom, pronašle su kroz nevidljivu sponu flâneura ono što ih povezuje u doživljaj sadašnjeg trenutka. Diplomirala sam na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1998. u klasi profesora Frane Para, odjel grafike (smjer slikar-grafičar). Osim slikarstvom, kiparstvom, ilustracijama, bavim se plesom, pedagoškim radom. Autorica i voditeljica raznih likovnih i plesnih programa i projekata od 1998. godine. Od 1996. godine izlažem na 23 samostalne i 51 skupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu (Beč, Mainz, Berlin, Pariz, Torino, Izola, Srebrenik i Tuzla). 2010. boravim na rezidencijalnom programu u Parizu, u Cité Internationale des Arts, Paris. Za vrijeme boravka u Cite Internationale des Art realizirala sam plesni performance 'Zvukovi grada'  u koncertnoj dvorani Edmond Michelet 17. 8. 2010. Također sam sudjelovala  na skupnoj izložbi. 'The 11 Visions Project' in Paris' u galerie 'ART ' EST'. Članica sam Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1999. godine, PUNKTA od 2000. godine, Academie Moderne od 2000. godine, a Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2004. godine.