Preskočite na glavni sadržaj

Info dan o Europskoj prijestolnici kulture

U organizaciji Ministarstva kulture RH i Europske komisije, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara će se 4. srpnja, u 9 sati, održati Info-dan o inicijativi Europske prijestolnice kulture. Info dan je namijenjen predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te kulturnih institucija koji će biti uključeni u projekt EPK 2020., kako bi pravovremeno dobili što kvalitetnije informacije vezane za prijavu hrvatskih gradova za naslov EPK  2020. godine.
vrijeme: 04.07.2014. 9 h
mjesto: Wroclow, Poland
url: http://angelus.com.pl/

Ministarstvo kulture je 11. lipnja 2014. godine objavilo Poziv za podnošenje prijava za inicijativu Unije Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu u RH unutar kojeg se nalaze svi podaci i dokumentacija potrebni za prijavu hrvatskih gradova. Prema Odluci br. 445/2014/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o uspostavljanju inicijative Unije za Europske prijestolnice kulture u razdoblju od 2020. do 2033., jedan hrvatski i irski grad će 2020. godine biti Europske prijestolnice kulture (EPK).

Koordinator inicijative Europske prijestolnice kulture u Europskoj komisiji Sylvain Pasqua održat će predstavljanje inicijative te svima prisutnima dati detaljnije upute o načinima prijave gradova za naslov EPK. Nakon predavanja slijedi rasprava u kojoj će sudionici imati priliku postaviti pitanja predstavnicima Komisije i Ministarstva.

Pozivaju se svi predstavnici gradova i županija da detaljno prouče prijavnu dokumentaciju te da na taj način doprinesu što kvalitetnijoj i uspješnijoj raspravi. Prijave za sudjelovanje na Info danu šalju se na: epk@min-kulture.hr.

Program Info dana

Životopis predavača