Preskočite na glavni sadržaj

24. slavonski biennale – natječaj

Organizacijski odbor Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku objavljuje natječaj za sudjelovanje na izložbi 24. slavonski biennale, na kojoj se predstavlja suvremena vizualna umjetnost. Ovogodišnja je tema 'Jednom jedan putnik', a prijave se primaju do 30. rujna 2014. godine.
prijava: 30.09.2014
url: http://www.gluo.hr

O selekciji radova odlučuje ocjenjivačkog suda u sastavu:
- dr. sc. Marina Viculin, predsjednica;
- Ivan Faktor, član;
- Slaven Tolj, član;
- Davor Vrankić, član;
- Valentina Radoš, članica i kustosica izložbe.

'Ima nešto iskričavo oslobađajuće u razgovorima zapodjenutim tijekom putovanja u musavom kupeu nekoga vlaka. Sada i ovdje prisutno je u iskrenom interesu slučajnih suputnika jer u događanju putovanja ne postoji prije ili poslije. Ono je paralelno stvarnom vremenu života! Pričaju se priče koje je teško ispričati onima koje poznajemo. Događaju se naracije koje razbijaju konzistentnost životne fabule pripovjedača. U neočekivanom susjedstvu često iznenađujemo sami sebe, a potpuni nas stranci vide i razumiju bolje od najbližih. U takvom trenutku možemo zasjati. U sretnoj slučajnosti progovaraju i umjetnički radovi zatečeni u nenadanom susretu grupnog nastupa! Poput putnika u starinskim vlakovima, oni nadilaze horizonte očekivanog.'

Prijava na natječaj obvezno mora sadržavati:
- osobne podatke: ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu;
- profesionalni životopis;
- potpunu dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o postavu i izradi rada (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja);
- fotografiju visoke rezolucije ili nacrt rada, a u slučaju izvedbenog rada potreban je i detaljan sinopsis;
- izjavu (artist's statement) umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (izjava treba sadržavati: stav koji umjetnik iskazuje radom i precizan opis rada – materijale, postupke i prostornu dispoziciju – maksimalno dvije kartice teksta).

Jedan autor može na natječaj prijaviti jedan rad. Svi prijavljeni radovi moraju biti spremni za izlaganje. Za natječaj se mogu prijaviti isključivo radovi nastali nakon 1. srpnja 2012. godine. Natječaj je otvoren od objave do 30. rujna 2014. godine. Izložba će se održavati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku od prosinca 2014. do veljače 2015. godine.

Radovi se prijavljuju u digitalnom obliku. Ocjenjivački sud može zatražiti dodatne informacije ili razgledavanje rada uživo. Prijave, sa svim traženim sadržajima, na natječaj se šalju na mediju za prijenos digitalnih podataka na adresu Muzeja:
Muzej likovnih umjetnosti – 24. slavonski biennale
Europska avenija 9
31 000 Osijek

Sve upite vezane uz 24. slavonski biennale šaljite na e-mail Muzeja: gluo@gluo.hr ili na e-mail adresu kustosice izložbe: valentina.rados@gluo.hr ili na telefone: 031 – 251 280, 031 – 251 284.

Smatra se da je prijava pristigla u roku ako je poslana na adresu Muzeja zaključno do 24.00 sata zadnjeg dana roka za slanje prijave. Nepotpune, kao i prijave pristigle nakon isteka roka za prijavu, ocjenjivački sud neće uzeti u razmatranje.