Preskočite na glavni sadržaj

20. PUF - Međunarodni kazališni festival

20. PUF - Međunarodni kazališni festival
Tijekom 20. međunarodnog kazališnog festivala PUF-a, od 1. do 5. srpnja, u Puli će biti prikazano deset gostujućih predstava iz Francuske, Španjolske, Izraela, Češke, Slovačke i Slovenije, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare umjetnički direktor tog festivala Branko Sušac.
vrijeme: 01.07.2014.
mjesto: Ljubljana, Slovenia
url: http://www.mg-lj.si/
PUF je postao festival kazališnih različitosti i otvorenosti s iskrenim kazališnim doživljajem, ocijenio je Sušac i podsjetio na razdoblje od 1994. godine, kada je osnovan taj festival, jedan od najpoznatijih festivala neverbalnog kazališta u ovom dijelu Europe. U proteklih 19 godina izvedeno je više od 170 predstava te više od sto popratnih programa, poput izložaba, koncerata i performansa, podsjetio je.

'Festival privlači različite poetike, propituje nove kazališne smjerove i okuplja umjetnike i gledatelje oko same ideje kazališta', istaknuo je Sušac i dodao da je PUF postao zaštitni znak kulturnog života Pule, grada koji je, kako je rekao, 'dugo godina bio kazališno mrtav'.
 
PUF, rekao je, služi kao komunikacijski kanal, nudi svijet iz novog rakursa - ne monolog i pasivnu komunikaciju, nego dijalog, otvaranje, prepoznavanje i sudjelovanje.
 
'Ovaj festival želi izbrisati granicu između života i kazališta te razvijati unutarnju zbilju svakog sudionika procesa koju možemo nazvati i kazalištem i životom', poručio je Branko Sušac, dodajući kako će i ovogodišnji PUF pratiti mnogi koncerti u posebnom glazbenom programu.
 
Iz bogatog programa treba izdvojiti predstavu 'Anno Domini' kao međunarodni projekt 'Forgotten Bodies' u koprodukciji francuskog Oriantheatrea i pulskog kazališta 'Dr. Inat'.
(Hina)