Preskočite na glavni sadržaj

Plakati iz Močvare: 15 godina vizualne različitosti

U sklopu Petog hrvatskog biennala ilustracije, u Kuli Lotrščak, danas, 17. lipnja, u 21 sat, otvara se izložba plakata kluba Močvara, koja ostaje otvorena do 13. srpnja.
vrijeme: 17.06.2014. 21,00
mjesto: Zagreb; Kula Lotrščak
url: http://www.mochvara.hr
Izložba predstavlja mali i pažljivo odabrani dio plakata kluba koji je u 15 godina rada, pored značajnog kulturnog i socijalnog utjecaja, svoju prepoznatljivost u javnosti izgradio i uz pomoć jedinstvenog oblikovanja promotivnih vizualnih materijala, surađujući s autorima kao što su ilustratori Igor Hofbauer i Ivan Eror te dizajneri Ivica Baričević-Bara, Tomislav Vranić, Danijel Sikora,Marko Matošić, Slobodan Alavanja, Darko Kujundžić, Tomislav Turković i drugi.

Močvarini plakati prepoznati su i na međunarodnoj razini - neki od plakata objavljeni su u raznim inozemnim publikacijama, na primer u knjiziHandwritten: Expressive Lettering in the Digital Age, autora Steven Hellera iMirka Ilića te knjizi The Art of Modern Rock: The Poster Explosion, koja je predstavila plakate svjetske klupske scene.

Močvarini plakati našli su se i na izložbi u Milanu, održanoj 2005. godine, povodom promocije spomenute knjige. 2003. godine Močvarini su dizajneri sudjelovali na izložbi u Ateni (11th International Biennale of Young Artists of Europe and the Mediterranean). Močvarini plakati su uz intervjue s Igorom Hofbauerom,Slobodanom Alavanjom i Darkom Kujundžićem predstavljeni 2010. godine i u knjizi 'Dizajn i nezavisna kultura' koju su u okviru projekta U fokusu realizirali portal Kulturpunkt.hr i UPI 2Mbooks.