susret

18. dani Josipa i Ivana Kozarca


vrijeme: 11.10.2012. - 13.10.2012.
mjesto: Vinkovci

Tradicionalna kulturna manifestacija u Vinkovcima, utemeljena 1994. godine i posvećena hrvatskih piscima Josipu i Ivanu Kozarcu održava se od 11. do 13. listopada.

'I ove godine, na 18. danima Josipa i Ivana Kozarca sudjelovat će brojni književnici i književni znanstvenici iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja manifestacija posvećena je Slavku Mađeru i Bori Pavloviću pa će u četvrtak, u 18 sati, u hotelu Slavonija, na okruglom stolu biti predstavljena knjiga 'Izabrana djela', uz 90. godišnjicu Pavlovićevog rođenja.

U petak je, u 13 sati, na programu priredba 'Živi kapitali', u sklopu koje je i dodjela nagrada Josip i Ivan Kozarac. Ove godine dobitnici su Bogdan Mesinger za životno djelo i Tomislav Šovagović za knjigu godine 'Rudnik čvaraka', te Davor Ivankovac koji će povelju uspješnosti dobiti za knjigu 'Rezanje magle'.

Predviđen je i edukativno-stručni izlet u Hrvatske šume koji nosi naziv 'Putovima Jose i Ive Kozarca', dok je jutro poezije, uz 90. obljetnicu rođenja Slavka Mađera, najavljeno za subotu u 10 sati u kavani Art uz sudjelovanje i mladih vinkovačkih pjesnika.

Među sudionicima trodnevnog skupa u Vinkovcima su Dubravko Jelčić, Tito Bilopavlović, Pajo Kanižaj, Mladen Kušec, Miroslav S. Mađer, Julijana Matanović i drugi. Utemeljitelji manifestacije su Slavonska naklada Privlačica Vinkovci, DHK Zagreb, grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, te Hrvatske šume, dok je među pokroviteljima i Ministarstvo kulture.' S.Butigan

Izvor: www.glas-slavonije.hr

(I.P., 11.10.2012)