Preskočite na glavni sadržaj

Program 5. Đakovačkih rezova

5. Đakovački rezovi, u organizaciji udruge Đakovački rezovi, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Đakova, počinju 18. lipnja. S glavninom događanja u Dvorištu Doma HV-a u Đakovu, Rezovi će se ove godine održati i u Centru za kulturu Đakovo te na gradskom Korzu te time cijelom gradu dati spoj urbanog i tradicionalnog. Sav programski sadržaj besplatan je za sve posjetitelje!
vrijeme: 18.06.2014.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.cirkus.hr

Program Đakovačkih rezova počinje predstavljanjem Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i nastupom Argus Jazz Kvarteta.

Od četvrtka, 19. lipnja, posjetitelji mogu uživati u prvim etno dokumentarnim ostvarenjima domaće i svjetske produkcije 11. međunarodnog Etno Film Festivala Srce Slavonije. Zaljubljenici u zvijezde mogu se pridružiti radionici Astronomskog društva Orion.

Festival donosi ukupno 6. festivalskih projekcija za koje su izdvojeni najbolji filmovi od ukupno 81 filma iz 58 zemalja, a sve s ciljem otvaranja dijaloga i poštivanja među različitim kulturama i običajima. Ovogodišnjim međunarodnim žirijem predsjeda prof. Brislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture Republike Hrvatske,  prof.dr.sc. Hrvoje Turković, filmski teoretičar, sveučilišni profesor i predsjednik Hrvatskog filmskog saveza, te Maciej Szymański, Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj, a pobjednik će se znati na zatvaranju festivala 21. lipnja, kada će najbolji biti nagrađeni Zlatnim Srcem Slavonije.

Dopodnevni dio programa pretposljednjeg dana obilježiti će filmske radionice za najmlađe u suradnji s Centrom za tehničku kulturu Osijek i Dječjim vrtićom Đakovo, dok će večernji dio obilježiti Izložba fotografija Veleposlanika Republike Poljske u Hrvatskj Macieja Szymański. Izložba će biti otvorena u 20 sati u Centru za kulturu, a moći će se pogledati sve do otvorenja Đakovačkih vezova.

U 22,30 na gradskom Korzu Darko Rundek Cargo Trio pobrinut će se za odličnu svirku.

Za zatvaranje Rezova očekuje nas tematski Movie Nigth party, kostimirana filmska zabava za sve ljubitelje sedme umjetnosti.

Izvor: HFS