Preskočite na glavni sadržaj

23. Kastafsko kulturno leto

23. Kastafsko kulturno leto
Kastafsko kulturno leto ove će godine trajati od 6. lipnja do 29. kolovoza mjeseca i u tom razdoblju bit će predstavljen bogat i raznovrstan sadržaj podijeljen u više kategorija: glazbeni, filmski, izložbeni, dramski, književni, dječji i partnerski program te Festival gitare i besplatne radionice.
vrijeme: 06.06.2014.
mjesto: Vienna, Austria
url: http://www.eunic-online.eu/

I ove godine dio programa bit će besplatan za posjetitelje, a ostatak programa moći će se pogledati uz povoljne cijene ulaznica.

U sklopu glazbenog programa nastupit će Massimo, Jinx, The Bambi Molesters, Miroslav Tadić i braća Teofilović, a lokalne snage predstavljat će Ženska klapa Kastav i Trio Forza.

U dramskom programu bit će izvedene predstave 'Ritina škola', 'Pacijent dr. Freuda', 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere' te 'Ne plaćamo! Ne plaćamo!' koju izvodi amatersko kazalište JAK.

Izložbeni program sastoji se od 2 dijela. Prvi dio pod nazivom (Po)kušajmo priču je produciran u suradnji sa kreativnim kolektivom Kombinat iz Rijeke i izvodit će se na ulicama i trgovima Kastva, a drugi dio pod nazivom Točke sjećanja je vlastita produkcija u sklopu koje će se predstaviti spomenici na području Kastva u kontekstu vidljivih fizičkih manifestacija kulture sjećanja.

Filmski program organizira se u suradnji sa Festivalom mediteranskog filma Split i Starigrad Paklenica Film Festivalom. Prikazat će se 3 nagrađivana igrana filma 'Omar', 'Život je lakši zatvorenih očiju' i 'Kongres' te 3 nagrađivana dokumentarna filma 'Dolje uz rijeku', 'Potraga za Sugarmanom' i ovogodišnji pobjednik spomenutog festivala u Starigradu.

U sklopu dječjeg programa posjetitelji će moći pogledati trenutno najbolje predstave za djecu 'JaTiOnoMi' i  'Ja i moji osjećaji'.

Na Festivalu gitare nastupit će Damir Kukuruzović Django Group i Branko Bogunović Pif, a pripremljena je i svjetska premijera projekta Atma Mundi – Waters and Deserts našeg gitarista Zorana Majstorovića.

Na Danima književnosti sudjelovat će Renato Baretić, Jasen Boko, Tea Tulić i Maja Hrgović, a organizirat će se i teorijske rasprave i predstavljanje knjiga.

Ove godine Udruga nastavlja suradnju sa drugim organizatorima kulturnih događanja u Kastvu, pa će publika moći uživati i u Kastav Film Festivalu, Čansonfestu, Melodijama Istre i Kvarnera, Starim dobrim stvarima, Veloj umjetničkoj delavnici i Kastav Blues Festu.

Najveća ovogodišnja novost su besplatne radionice koje će omogućiti mladima i svim ostalim zainteresiranim osobama da se obrazuju uz umjetnike i stručnjake.

Za potrebe informiranja i kupovine ulaznica otvoren je Festivalski ured u centru Kastva, a ulaznice će se moći kupiti i na drugim prodajnim mjestima u Rijeci i Matuljima. Sve informacije mogu se dobiti i na web stranici www.kkl.hr.