Preskočite na glavni sadržaj

'Košnice' u 23 nezavisna digitalizirana kina za pomoć Gunji

Uslijed katastrofa koje su pogodile istok naše zemlje i HAVC se uključio u pomoć ugroženima na poplavljenim područjima humanitarnom projekcijom filma 'Košnice', koju realizira u suradnji sa čak 23 nezavisnih digitaliziranih kina diljem Hrvatske. 
vrijeme: 31.05.2014.

Film će se prikazivati u subotu 31. svibnja, a riječ je o dugometražnom omnibusu studenata filmskih akademija iz Zagreba, Jeruzalema, Londona, Kölna i Praga. Glavni producent filma je Ivan Kelava koji je porijeklom iz Gunje, zbog čega smo se i odlučili upravo za ovaj film.
 
Svoju hrvatsku premijeru film je imao u nacionalnom programu 59. Pulskog filmskog festivala, a međunarodnu u popratnom programu 60. Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu. Sufinanciran je sredstvima HAVC-a, MEDIA deska Hrvatske i sponzora. Film je nastao kao Kelavin diplomski rad, pod mentorstvom Damira Terešaka, filmskog producenta poznatom po nagrađivanom filmu Armin.
 
Košnice govore o petero junaka u pet različitih gradova na putu do posla koji, dok se bave svakodnevnim brigama, putem radija prate vijest o tajanstvenom nestanku pčela.
 
Sav prihod od ulaznica bit će doniran za pomoć stanovnicima Gunje.
 
Košnice će se prikazivati u Centru za kulturu Čakovec, kinu 30. svibnja u Daruvaru, kinu Korzo u Gospiću, kinu Velebit u Koprivnici, Centru za kulturu Korčula, kinu Moslavina u Kutini, Pučkom otvorenom učilištu Novska, kinu Urania u Osijeku, kinu Hrvatski dom u Pakracu, kinu Spomen dom u Pazinu, Pučkom otvorenom učilištu Poreč, kinu Valli u Puli, Art-kinu Croatia u Rijeci, kinu Antonio Gandusio u Rovinju, Pučkom otvorenom učilištu Samobor, Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, kinu Karaman i Kinoteci Zlatna vrata u Splitu, Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Pučkom otvorenom učilištu Zabok te kinima Europa, Tuškanac i Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
Svi koji ne mogu sudjelovati u projekcijama novac mogu uplatiti na poseban broj žiro-računa Općine Gunja: HR0924850031500005992.
 
Pomoći možete i pozivom na donacijski telefon 060 90 11 – jednim pozivom donirate 6,25 kuna (PDV uključen). (HAVC)
 
Raspored projekcija