Preskočite na glavni sadržaj

Na 7. FMFS-u više od osamdeset filmova

Na 7. FMFS-u više od osamdeset filmova
Sedmi Festival mediteranskog filma Split (FMFS) počet će 6. lipnja projekcijom izraelskog filma 'Magic Men', kojoj će nazočiti i glavni glumac Makram Khoury.  Publika će do 14. lipnja moći pogledati ukupno 81 film iz 30 zemalja te devet regionalnih i pet hrvatskih premijera u dugometražnom programu, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 06.06.2014.
mjesto: Split
url: http://fmfs.hr/

Festival će se ove godine odvijati na tri, a ne kao dosad na dvije lokacije pa će tako posjetiteljima osim Ljetnog kina Bačvice i Kinoteke Zlatna vrata na raspolaganju biti i galerija Galum u središtu grada.

Direktor festivala Alen Munitić rekao je kako će i ove godine biti na festivalu biti zastupljene kinematografije gotovo svih mediteranskih zemalja, dodavši da su organizatori iznimno ponosni na izbor naslova. "Mislim da imamo najjači program do sada, a s tim će se, vjerujem, složiti i publika. Postali smo festival s ugledom u svijetu, a to se vidi i po velikom broju regionalnih premijera i gostovanja autora. To su sve redom ugledni filmaši", kazao je Munitić.

Posebno se osvrnuo na dio programa "Ješke" u kojem će se prikazivati kratkometražni hrvatski filmovi. Otkrio je kako se prošle godine kao pun pogodak pokazalo prikazivanje kratkometražnih filmova prije projekcije glavnih dugometražnih, te dodao da je to dobro primila publika, ali i autori.

U programu "Ješke" bit će prikazana dva filma Igora Šeregija i to "Priča o Mari iz Velog Varoša" i "Poklon predsjednika Nixona". Na programu je i "Autofokus" Borisa Poljaka, "Zujanje" Dinka Božanića, "Pragovi" Dijane Mlađenović, dva filma Nebojše Slijepčevića "Kutija" i "Muški film", potom dokumentarac "Škverski kipar" o poznatom splitskom umjetniku Stanislavu Bavčeviću, te naposljetku "Ljubi bližnjega svoga" Darovana Tušeka.

Dva glavna programa održavat će se u kinima, a međunarodni u caffeu "Galerija" u Galeriji umjetnina gdje će se održavati i tribine, predavanja i razgovori s gostima. (Hina)