najave

Prvi off-program Galerije Klovićevi dvori


mjesto: Zagreb; Galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4

Zagrebačka Galerija Klovićevi dvori kroz kulturnu jesen 2012. održat će niz cjelodnevnih događanja u sklopu kojih će u off-programu Galerije predstaviti multimedijalne i interdisciplinarne umjetničke projekte kako bi privukla publiku na Gornji grad te zainteresirala građane Zagreba za nove kulturne potencijale prostora Galerije.

'Kroz off program Galerija Klovićevi dvori postaje još jedan od novih prostora za predstavljanje žive umjetnosti u Zagrebu, te mjesto susreta ljudi zainteresiranih za kulturu u svim njezinim aspektima', ističe se u priopćenju Galerije.
 
Off program predstavlja multimedijalna i interdisciplinarna umjetnička djela na razmeđi likovne umjetnosti, glazbe, kazališta, plesa, live arta, strip arta, performansa, video arta, mode, filma, sound arta, fotografije, suvremene poezije, književnosti, kulture djetinjstva, gastronomije i kulture dobre zabave s naglaskom na inovativni rad, a prvi cjelodnevni program na kojemu će svoje projekte iz područja likovne umjetnosti, glazbe, plesa, kazališta i filma predstaviti niz poznatih umjetnika i mladih nada održat će se u subotu i nedjelju 29. i 30. rujna.
 
Osim upoznavanja s novim imenima hrvatske likovne scene, posjetitelji Galerije u subotu mogu pogledati vokalno-tjelesno-glazbeni koncert na stihove ekscentrika hrvatske književnosti Branka Maleša u interpretaciji Vilija Matule, Irme Omerzo i Stanislava Kovačića. Slijedi hit predstava 'Love will tear us apart' autora Saše Božića i plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec, te koncert Autorskog dvojca Alena i Nenada Sinkauza, a članice umjetničkog tima Elektrovintage zabavljat će ih do ranojutarnjih sati.
 
U nedjelju Jasna Held izvodi bajke za djecu, nakon čega slijedi likovna radionica pod vodstvom Nikoline Očko i Antonije Matković, a program pod nazivom 'Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja' donosi nove zvijezde hrvatskog kazališta, studente Akademije dramskih umjetnosti (ADU) koji u režiji Franke Perković izvode tekst Vedrane Klepice prema originalnoj ideji Romana Nikolića i Milice Manojlović.
 
Program završava koncertom glumačkih i pjevačkih zvijezda Renate Sabljak, Jasne Bilušić, Maje Posavec i Ivane Starčević, koje će pjevati jazz standarde, a Galerija oba dana programa poziva posjetitelje na jutarnji gastro kutak kako bi uz brunch u muzeju provjerili njezin recentni postav.
(Hina)

(M.K., 25.09.2012)