Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje zagrebačkog arhitektonskog studija DAR612

Predavanje zagrebačkog arhitektonskog studija DAR612 održava se danas, 29. travnja, u 19 sati, u prostoru DAZ-a. Gost na predavanju bit će Dominko Blažević.
vrijeme: 29.04.2014. 19,00
mjesto: Paris, France
url: http://www.musee-rodin.fr/
DAR612 zagrebački je arhitektonski studio koji se bavi projektiranjem i realizacijom suvremenih prostora življenja i rada. Presjek njihova ureda pokriva projekte različitih mjerila i programa s naglaskom na stanovanje. U kreativnom procesu od projektnog zadatka do realizacije, spajaju arhitektonska znanja i iskustva s vlastitim autorskim izričajem.

Prostorni, materijalni, socijalni, tipološki ili klimatski uvjeti funkcioniraju kao impuls za kreativni početak rada na projektu. Proces koji slijedi podrazumijeva osmišljavanje programa koji će u potpunosti zadovoljiti i sve ostale želje i potrebe, one koje u početku i ne moraju biti sagledane, kao i one nove, nadahnute tijekom stvaranja.

Projektiranju pristupaju cjelovito što omogućuje zaokruživanje kreativnog procesa. Neovisno o tome je li u pitanju manji zahvat u prostoru ili veliki projektni zadatak, mogućnosti i kreativni output koji derivira rješenje tretiraju na isti način.

Mišljenja su da za uspješnu realizaciju projektanti moraju unaprijed razumjeti želje i potrebe onih koji će taj prostor doživljavati svojim. Teže tome da u kućama koje stvaraju žive i rade sretni ljudi čiji je prostor izraz njihove osobnosti – i onda kada se u njega sklanjaju, i onda kada ga pokazuju.
 
DAR612 čine: Lovro Donatović, Andrea Donatović Poljičak, Morana Lepur Donatović i Jakov Poljičak.

Dominko Blažević, gost na ovom predavanju, arhitektonski je kritičar, prevoditelj i copywriter. Od 2012. glavni je urednik online časopisa Čovjek i prostor. Diplomirao je arhitekturu na The Cooper Union School of Architecture u New Yorku.

Predavanje je uvršteno u program Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata i boduje se s 3 boda, a ulaz je slobodan.