Preskočite na glavni sadržaj

BOOKtiga - međunarodni festival pročitanih knjiga

BOOKtiga - međunarodni festival pročitanih knjiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč, održava se se od 23. do 26. travnja, na porečkom antičkom trgu Marafor. Svečano otvorenje Festivala upriličit će se u Noći knjige, 23. travnja.
vrijeme: 23.04.2014.
prijava: 01.10.2016
mjesto: Piran, Slovenia
url: http://www.obalne-galerije.si/
Svečano otvorenja BOOKtige započinje u 19 sati u Gradskoj knjižnici dodjelom Nagrade BOOKtiga ovogodišnjoj načitanijoj književnici u istarskim narodnim knjižnicama, Slavenki Drakulić. Slavenka Drakulić prevedena je na više od dvadeset jezika, neka njena esejistička i publicistička djela imaju po 20-ak izdanja, a po knjigama koje je napisala snimaju se filmovi i izvode kazališne predstave.

Ovogodišnja je novost da će se po prvi put Nagrada dodijeliti pod pokroviteljstvom Istarske županije, čime se postigla dodatna povezanost institucija koje se bave knjigama i čitanjem. Nagrada se sastoji od posebno osmišljenog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid te novčane nagrade.

Programski dio Festivala usmjeren je, kao i svake godine, čitanju, ali na ovogodišnjoj BOOKtigi na poseban način stavili smo čitatelje u središte svih gostovanja i događaja. 'Čitatelj u središtu' okosnica je ove manifestacije koja od svojega početka ima za cilj popularizirati pisanu riječ širem krugu čitateljstva.
Program