Preskočite na glavni sadržaj

'Ravnatelj kazališta' – premijera Aplauz Teatra

Aplauz Teatar otvara vrata svog novog doma svečanom premijerom komične opere W.A .Mozarta 'Ravnatelj kazališta', koja će se održati u petak, 18. travnja, u Društvenom centru 'Kino Mosor' u Zagrebu, s početkom u 19,30 sati.
vrijeme: 18.04.2014. 19,30 h
mjesto: Adana, Turkey
url: http://www.altinkozafestivali.org.tr/

Sudjeluju: Slavko Juraga, Goran Malus, Ervin Baučić, Lana Blaće, Kristina Habuš, Danijela Pintarić, Valentino Blasina,Ivan Pernicki (Korepetitor)

Redatelj:  Marko Juraga

O predstavi:

Uslijed kulturnih reformi, rezanja troškova, “mijenjanja smjera kulturnog razvoja”, zgrada popularnog gradskog kazališta biva zatvorena te je njezin dotadašnji ravnatelj, Oto Kunšt, prisiljen osnovati nezavisnu putujuću kazališnu trupu. U suradnji s novim pomoćnikom, glumcem Bufom, mora pronaći ansambl; glumce i pjevače, umjetnike svih profila, kao i investiture, sponzore, donatore koji su voljni osigurati život kazalištu pa makar i putujućem.

Duhovita opera W.A. Mozarta tijekom godina doživljavala je mnoga libreta. Njegov “Ravnatelj kazališta” poslužio je brojnim svjetskim pozornicama da progovore o kazalištu, ne samo kao o umjetnosti već i o životu samog kazališta. Kad se ugase svjetla i sruše kulise, otkrivaju se krize taština, financijske krize, političke krize, sve one krize koje za uobičajenu publiku ostaju prikrivene blještavilom lažnih zrcala. Ovaj singspiel  jednog od najvećih svjetskih kompozitora razotkriva lica iza maski i ruku koja upravlja marionetom.