izložba, koncert

'Svijet drugih pogleda' - In memoriam Dražen Buhin-Buha


vrijeme: 08.09.2012. 18 h
mjesto: Bjelovar

U Bjelovaru će se 8. rujna održati program pod nazivom 'Svijet drugih pogleda', u spomen na dugogodišnjeg tajnika Hrvatske glazbene unije Dražena Buhina-Buhe.

Dražen Buhin-Buha je rođeni Bjelovarčanin, te se za vrijeme svog života u Bjelovaru bavio glazbom, slikarstvom, pisanjem, organiziranjem koncerata, izložbi, itd… Buha je bio čovjek koji je volio živjeti i koji je volio život, te je iz tog razloga Hgu Podružnici 1 Zagreb jedina logična stvar da sjećanje na njega napravi za njegov rođendan u rodnom mu gradu, Bjelovaru. Iz dijela njegove biografije razumljivo je da središnje obilježavanje njegovog memorijala bude u Gradskom muzeju Bjelovar, jer Buha se 1988. počinje ozbiljnije baviti i slikarstvom, te tako izlaže na Bjelovarskim analima mladih (1989. i 1990.) u Gradskom muzeju Bjelovar. Opširnije

Program:

18h - Gradski muzej Bjelovar
Ulaz besplatan!
Galerija Koridor - izložba autorskih Buhinih slika i izložba umjetničkih fotografija i plakata iz tog vremena.
Atrij Muzeja - uz otvorenje izložbe, akustični nastup grupe The Downstrokes koja će održati jednosatni nastup izvodeći Buhine autorske pjesme koje su ove godine izvedene na Europskom Blues Challenge-u u Berlinu. Frontman grupe je njegov brat, Nebojša Buhin-Nebo, koji je ove godine osvojio Diskografsku nagradu Porin za najbolji instrumentalni album. Prigodna prodaja fanzina 'Naginjući leptiru' i knjige 'A može i bez naslova – zapisi o Leptiru i Momine priče 1988.-1992.'. Prikupljeni novac od prodaje bit će darovan transplantacijskom programu Klinike za plućne bolesti Jordanovac gdje je Buha proveo puno vremena i na kraju i preminuo.

21h – Caffe Bar Zagreb
Ulaz besplatan!
Projekcija fotografija i čitanje zapisa iz 'Naginjući leptiru' – Božo Galjar

(R.P.B., 07.09.2012)