Preskočite na glavni sadržaj

Drugi Storytelling Event

TookBook platforma za pričanje priča poziva sve zainteresirane da se prijave na drugi Storytelling Event, koji će se održati u zagrebačkom Café baru Kôta, 9. svibnja, s početkom u 20 sati. Rok za slanje priča je 29. travnja.
vrijeme: 09.05.2014.
prijava: 29.04.2014
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://25fps.hr
Odaziv sudionika i posjećenost prvog Storytelling Eventa u Muzeju prekinutih veza pokazali su kako u moru događanja ipak postoji mjesto za neke nove i drugačije motive izlaska, ali i dolaska u Zagreb iz drugih krajeva Hrvastke. Naime, neki od autora selektiranih radova za ovu su prigodu doputovali iz Varaždina, Rijeke i Siska kako bi ispričali svoju priču. Također, uočili smo da većina autora preferira čitanje priča, u odnosu na pričanje priča. Ohrabreni ovakvim rezultatima i poučeni učenim nedostacima, natječaj za drugi Storytelling Event započinjemo sa ponešto izmijenjenim i dopunjenim pravilima igre.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave svoje priče na drugi Storytelling Event na temu 'Europe Express'. Inspiracija dolazi djelom iz knjižare u susjedstvu Café bara Kôta – UPI2M, koja se bavi temom prostora, a djelom obzirom na koincidenciju da se 9. svibnja obilježava Dan Europe. Stoga ćemo iskoristiti prigodu da istražimo prostor kojem pripadamo, a tako malo poznajemo – prostor Europe. Zanimaju nas priče o Europi kao prostoru kulture, prostoru običaja, prostoru priča. Ovog puta preferiramo putopisni žanr u nadi da ćemo popraviti omjer pričatelja u odnosu na čitače. Podijelite s nama vaše dogodovštine, iskustva, emocije, saznanja...  s vašeg imaginarnog ili stvarnog, metaforičkog, romantičnog ili pak surovog putovanja po Europi.

Za prijavu je potrebno:
Dostaviti kratki sinopsis vaše priče (do 300 riječi) i/ili kratki video (do 2 min) na adresu: press@tookbook.com. Prijavljeni radovi ne smiju biti do sada objavljivani. Prijavitelji moraju voditi računa o tome da su slobodni za nastup u navedenom datumu i da će prilikom Storytelling Eventa imati maximalno na raspolaganju 10 min za pričanje ili čitanje svoje priče. Rok za slanje priča je 29. travnja, o rezultatima selekcije biti će obaviješteni do 3.svibnja 2014.

Svaki storytelling event prilika je za ugodno druženje uz zanimljive glazbenike, ovog puta to su Pedro Abreu gitarist s portugalskog otoka Madaire i fado pjevačica Yoshka, koji će nas svojom izvedbom odvesti na putovanje sudbine i volje, mora i vjetra, put čežnje... put Europom.

TookBook je u suradnji sa književnikom, novinarom i scenaristom Velimirom Grgićem osmislio ciklus događanja 'TookBook Storytelling', koja autorima nude priliku da se predstave publici na zanimljivim lokacijama. Žiri i publika selektiraju priče koje će na kraju ciklusa biti uvrštene u eKnjigu u izdanju TookBooka te objavljene i distribuirane kroz TookBook - najveću regionalnu platformu eKnjige. Svim selektiranim autorima TookBook poklanja tromjesečno, a pobjednicima svakog kruga  godišnje članstvo u svojoj eKnjižnici.

TookBook eKnjižnica nova je usluga koja na inovativan način povezuje knjigu i tehnologiju. Od pokretanja u prosincu 2013. usluga je privukla preko 4000 korisnika te učinila čitanje eKnjige jednostavnijim i dostupnijim nego ikad prije. Tijekom proteklog perioda knjižnici se pridružio priličan broj novih izdavača (V.B.Z., Ocean More, Mala zvona, Meandarmedia, Izvori, Knjigotisak, Fokus) čime se značajno se povećao broj naslovna, stoga korisnici još lakše pronalaze svoj omiljeni TookBook kutak. Lansirala ju je tvrtka Lamaro Digital kao najnoviji u nizu TookBook proizvoda.Usluga je dostupna brzo, pristupačno i jednostavno po cijeni od 39,00 KN mjesečino, a besplatna registracija omogućava i besplatno čitanje prvih poglavlja knjige.  Kao novi način plaćanja nedavno je uvedena i je jedinstvena virtualna valuta Vingd,  koja je stvorena s namjerom da piratstvo učini beznačajnim. Usluga se aktivira preuzimanjem mobilne aplikacije 'TookBook Library' sa Google Play i App Store servisa.