Preskočite na glavni sadržaj

Krešimir Katušić i Eugen Varzić u Galeriji Fonticus

U Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan, u subotu, 5. travnja, u 19,30 sati, otvaraju se dvije samostalne izložbe - ozložba Krešimira Katušić 'Izgubljene riječi' te Eugena Varzića 'Vizualizacije trenutaka'. Izložbe će predstaviti Eugen Borkovsky.
vrijeme: 04.04.2014. 19,30
mjesto: Grožnjan; Gradska galerija Fonticus
Krešimir Katušić, magistar Kiparstva, rođen je 1979. u Zagrebu. Likovne umjetnosti, kiparstvo,  studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Miro Vuco.  od 2011. - 2013. studira Poslijediplomski doktorski studiji Kiparstva, (mentor: prof. Petar Barišić i dr. sc. Žarko Paić). Bavi se pedagoškim radom. Kolektivno i samostalno izlagao više puta u domovini i inozemstvu (Bjelovar, Dubrovnik, Klanjec, Osijek, Varaždin, Vinkovci, Zagreb, itd). Boravio na nekoliko likovnih kolonija i simpozija. Radovi mu se nalaze na više javnih lokacija (Sirnitz, Austria; Brač, Vrsar, Zagreb). Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja. Član je HDLU Zagreb.  Živi i radi u Zagrebu.

Eugen Varzić diplomirao je na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na više desetaka samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više puta je nagrađivan. Vodio je više umjetničkih projekata te je surađivao na više medunarodnih likovno umjetničkih projekata u zemlji i inozemstvu. Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim prostorima i u privatnim zbirkama širom Hrvatske i svijeta kao i u sakralnim prostorima.  2005. godine uvršten je u Leksikon moderne i suvremene umjetnosti, u izdanju Galerije Alba iz Ferrare. Kao jedan od pet likovnih umjetnika iz Republike Hrvatske, 2008. godine njegov rad pod nazivom Eva biva uvršten u Leksikon fantastične i suvremene umjetnosti Europe, autora Gerharda Habarte. Ista slika uvrštena je u stalni postav Muzeja fantastične umjetnosti u Beču.  Duži niz godina sudjeluje u humanitarnim aukcijama slika. Povremeno se bavi dizajnom, kratkim filmom i ilustracijom. Početkom 2011. godine u Poreču pokreće likovnu radionicu, koju  sustavno vodi tijekom čitave godine. Živi i stvara u Kufcima.