Preskočite na glavni sadržaj

New Music: New Audience

Cantus Ansambl, u suradnji sa studentima Odsjeka za animirani film i nove medije ALU te Muzičkim salonom Kulture promjene SC-a sudjeluje u međunarodnom projektu New Music: New Audiences, te poziva na koncert koji će se održati 3. travnja u MM centru, s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan!
vrijeme: 03.04.2014. 20 h
mjesto: Bermuda; Fort Hamilton
url: http://www.bermudacivicballet.bm/

„Novoj publici“, te će se večeri uz Cantus Ansambl, predstaviti šestero mladih umjetnika s Akademije likovnih umjetnosti, odnosno autora kratkih animiranih filmova koji su za ovu prigodu, stvarani na djela latvijskih, mađarskih, slovačkih i britanskih skladatelja.

Hrvatski predstavnici projekta New Music: New Audiences, odlučili su odbaciti uobičajenu koncertnu dvoranu i potaknuti sve slušatelje na pronalaženje vlastitog načina slušanja glazbe, iz čega je krenula i ideja za ovaj spoj glazbe i animiranog filma. Umjesto uobičajenih bilješki o skladbama, skladatelji iz inozemstva obratit će se publici kratkom video porukom, a publika će aktivno sudjelovati u kreiranju i oblikovanju sljedeće etape ovog projekta.

New Music: New Audiences
je međunarodni projekt koji se bavi pronalaženjem i razvijanjem novih načina koncertnog predstavljanja suvremene glazbe. U fokusu su koncerti kojima se istražuju novi prostori, nove suradnje, novi načini predstavljanja glazbe i uporaba novih medija kako bi se komuniciralo s publikom. U ovom projektu sudjeluju glazbene organizacije iz 17 europskih zemalja te 31 vrhunski ansambl za suvremenu glazbu, čiji je cilj definirati koncertne forme koje bi bile u skladu sa suvremenom publikom.

Program:
•    Edmund Finnis (1984.): Focus Pull  /animirani film : Ivan Radović
•    Wettl Matyas (1987.): My Former Band / animirani film: Goran Radošević
•    Gundega Šmite (1977.): Mysticism / animirani film: Paula Konjušić (2. st.), Franko Dujmić (3. st.)
•    Jana Kmit'ova (1976.): Wound/ animirani film : Anja Knezić
•    Lubica Čekovska (1975.): Postludium /animirani film : Katrin Novaković

Cantus Ansambl
dirigent: Ivan Josip Skender