Preskočite na glavni sadržaj

Refineri – natječaj za razvoj hibridnog filma

U petak, 28. ožujka, istječe rok za prijavu na natječaj za sudionike platforme za razvoj hibridnog filma Refineri. Traži se šest do osam originalnih autorskih projekata, hrvatskih i inozemnih, koji će se razvijati na tri sessiona u Rijeci tijekom 2014.
prijava: 28.03.2014
url: http://www.kriticnamasa.com/
Prvi session traje od 23. do 27. travnja, a polaznici će se u tom periodu družiti, inspirirati i učiti od kultnog hrvatskog redatelja Lordana Zafranovića, zatim nagrađivanog slovačkog redatelja Petera Kerekeša, od francusko-belgijskog dramaturga, glazbenog umjetnika i kulturnog aktivista Guillaumea Maupina, te od pokretača platforme Refineri, redatelja i umjetnika novih medija Željke Sukove i Aleša Suka.

Metode rada su radionice, konzultacije '1na1', tutorstvo, filmske projekcije, masterclassovi i popratna događanja. Prethodno filmsko iskustvo i obrazovanje nije nužno. Jedini preduvjet za sudjelovanje je originalna vizija projekta i služenje engleskim jezikom.

Materijale je potrebno poslati na engleskom jeziku na adresu ukus@ukus.tv, najkasnije do 28. 03. 2014., a rezultati će biti objavljeni 4.04. 2014.

Platforma Refineri novopokrenuti je projekt Udruge Ukus. Služi za potporu i razvoj autorskih hibridnih projekata koji prelaze granice tradicionalne filmske prakse, a u fokusu im je spajanje kinematografije i likovne umjetnosti s nekonvencionalnim praksama i amaterizmom. Platforma uključuje konzalting i mentoriranje te prezentaciju, finalizaciju i distribuciju hibridnih autorskih filmova. Održava su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Rijeke, Zaklade Kultura Nova, MEDIA programa EU, te u suradnji s Art-kinom Croatia i u partnerstvu s Institutom dokumentarnog filma iz Praga.