Preskočite na glavni sadržaj

Umjetnička vrtna kućica / Od institucionalne kritike do krize kulturnih institucija

U okviru programa Umjetnička vrtna kućica, časopisa Život umjetnosti, u utorak, 25. ožujka, u 19 sati, u caffeu 'U dvorištu', održava se razgovor Gorana Trbuljaka i Ivane Hanaček. Razgovor se održava povodom njegove knjige Cecinestpasism, koju je krajem 2013. godine objavio Meandarmedia.
vrijeme: 25.03.2014. 19,00
mjesto: Taiwan
url: http://www.taqs.org.tw/
Trideseta obljetnica rada ili, kako umjetnik Goran Trbuljak kaže 'tridesetogodišnja nesretnost' povod je razgovora o knjizi 'Cecinestpasism' u kojoj su objavljeni autorovi predgovori vlastitim izložbama, kao i razmišljanja o umjetnosti.

U tri tematska bloka Ivana Hanaček i Goran Trbuljak prvo će razgovarati o specifičnom -izmu koji umjetnik artikulira u svojoj obljetničarskoj knjizi, zatim će se fokusirati na analizu umjetnikove poetike iz domene institucionalne kritike (kroz osvrt na rjeđe spominjane radove iz ranih 70-ih), a u posljednjem dijelu razgovora usmjerit će se na aktualna zbivanja na umjetničkoj sceni s fokusom na materijalnu i intelektualnu krizu u kojoj su se našle kulturne institucije pritisnute zbivanjima u širem društveno-političkom kontekstu.

Život umjetnosti je časopis za suvremena likovna zbivanja, posvećen raznovrsnim vidovima suvremene umjetničke prakse u Hrvatskoj, regiji i šire, s tradicijom kontinuiranog izlaženja od 1966. godine. Objavljuje ga Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu dvaput godišnje kao dvojezično izdanje. Posvećen raznovrsnim vidovima suvremene umjetničke prakse u Hrvatskoj, časopis je kroz godine postao relevantan u široj regiji, a budući da se od 2000. godine objavljuje kao dvojezična publikacija, njegova rcepcija danas prelazi granice regionalnog. Od prvog broja, objavljenog 1966. godine, pa do danas, uredništvo časopisa kroz vrijeme se prilagođavalo i neposredno odgovaralo na suvremena kretanja i u publicističkom smislu. Uredništvo časopisa čine: Irena Šimić, Sanja Horvatinčić, Leonida Kovač, Sandra Križić Roban, Suzana Marjanić, Jelena Pašić i Vanja Žanko.