Preskočite na glavni sadržaj

Ištvančićev film 'Od zrna do slike' na festivalu FIFA u Montrealu

Dugometražni dokumentarni film 'Od zrna do slike' redatelja Branka Ištvančića, nastao u koprodukciji između Hrvatske i Srbije 2012. godine, uvršten je u glavni natjecateljski program 32. međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) koji će se održati od 20. do 30. ožujka ove godine u Montrealu.
vrijeme: 22.03.2014.
mjesto: Kanada; Montreal
url: http://www.artfifa.com/

Film "Od zrna do slike" će biti prikazan 22.03.2014., u 18.30 sati, u kino dvorani Muzeja McCord - Théâtre J. Armand Bombardier u Montrealu (McCord Museum, 690 Sherbrooke Street West, Montreal).

Sudjelovanjem ukupno 266 filmova iz 32 zemlje svijeta od kojih je ovaj film uvršten u konkurenciju glavnog programa od 38 filmova, po prvi put će se ove godine na programu festivala naći filmovi iz Hrvatske, Srbije, Bolivije i Libanona. Popratna događanja čine ne samo filmovi, nego i okrugli stolovi, predstave i izložbe kao posebni događaji. Za filmaše je posebno značajno što će se ovo godine održati 4. izdanje Međunarodnog market festivala filmova o umjetnosti kao veliko mjesto susreta filmskih profesionalaca i filmskih kupaca u čijoj ponudi se nalazi i film Branka Ištvančića.

Međunarodni festival filmova o umjetnosti (FIFA) je festival posvećen promicanju i predstavljanju najboljih produkcija filmova o umjetnosti i medijske umjetnosti iz cijelog svijeta. Ovaj festival ima za cilj povećati znanje i razumijevanje umjetnosti u javnosti, promovirati rad umjetnika, poticati međunarodnu filmsku industriju produkcije filmova o umjetnosti, stimulirati razvoj međunarodnog prodajnog festivalskog programa kroz sudjelovanje raznih svjetskih producenata, redatelja, distributera i profesionalaca u umjetnosti filma i poticanje umrežavanja različitih kulturnih sredina. Tijekom svojih 31 godinu postojanja, festival FIFA je postala institucija koja je priznata ne samo od umjetničke zajednice, nego i šire javnosti kao jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Quebecu. Od ove godine festival ima svoju rezidenciju u Muzeju likovnih umjetnosti u Montrealu.