Preskočite na glavni sadržaj

PhotoCITY - poziv

Otvoren je 4. po redu foto natječaj PhotoCITY. Pozivaju se svi fotografi, amateri ili profesionalci, da do 5. travnja prijave svoje radove na temu 'Na brdovitom Balkanu'.
prijava: 05.04.2014
mjesto: Pula, Croatia
url: http://www.pulafilmfestival.hr/
Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, uz uvjet da su državljani jedne od država sljednica  bivše Jugoslavije. Prava sudjelovanja izuzeti su  i članovi ocjenjivačkog stručnog žirija, osobe u organizacijskom odboru natječaja te osobe mlađe od 16 godina.

Učesnici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadane teme 'Na brdovitom Balkanu'. Organizator je, potaknut krugom i opsegom mogućih učesnika iz zemalja regije – bivše države, zadao temu koju fotografi mogu interpretirati na svoj način.

Svaki učesnik može poslati do 3 pojedinačne fotografije ili kolekciju od 3 fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dozvoljena je predaja obrađenih fotografija, a ukoliko se radi o montaži, autor mora koristiti isključivo vlastite dijelove fotografskih radova. Fotografije prijavljene kao  kolekcija  konkuriraju  za  nagradu  za  najbolju  kolekciju,  ali  i  za  najbolju  fotografiju,  ali pojedinačne (ne-kolekcija) ne konkuriraju za nagradu najbolje kolekcije. Određeni broj fotografija će nakon selektiranja i ocjenjivanja od strane stručnog žirija biti reproducirane na formatu foto- papira do max 30x20 cm, na izložbi, upriličenoj prilikom objave rezultata natječaja. U slučaju slanja kolekcije, učesnik prijavljuje 3 fotografije označene kao kolekcija, u polju napomene u formi prijave.

Svi zainteresirani prijavnicu mogu popuniti i poslati fotografije pomoću obrasca na web-portalu www.kaf-lovrec.hr. Nakon primitka fotografija, organizator šalje natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih radova. Prijave traju od subote, 15.03.2014. do subote, 05.04.2014. Prijave u gore opisanom obliku prihvatit će se do 05.04.2014. u 23:59.

Format fotografije može biti max. 3000 piksela po široj stranici i 2000 piksela po kraćoj, s gustoćom od 300 dpi. Fotografija ne smije biti veća od 5MB, i treba biti u formatu .jpg (jpeg). Fotografije imenovati po načelu: rednibrojfotografije_inicijaliautora.jpg, npr. 1_DH.jpg. Naziv fotografije opcionalno može biti naveden, ali samo u dijelu obrasca - forme. Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili watermarka autora, a šalju se isključivo putem forme prijave na www.kaf-lovrec.hr/PC14.

Za učešće u natječaju nema kotizacije.

Stručni  žiri: umjetnički fotografi Dalibor Talajić i Hassan Abdelghani, odabrat će najbolje fotografije i autorima dodijeliti jednu od nagrada.

Dodjela nagrada odabranim radovima kao i izložba selektiranih fotografija, odnosno projekcija istih, održat će se 13.04.2014. u 19.00 sati u galeriji 'Placa' u Svetom Lovreču. Radovi koji ne podliježu propozicijama (tehnička podrška) ili kvalitativnim karakteristikama ovog natječaja (stručni žiri), neće biti prihvaćeni, samim time niti ocjenjivani ni selektirani.

Rad stručnog žirija je neovisan. Organizator će fotografije predati žiriju isključivo u anonimnom obliku, tj. bez podataka o autoru. Stručni žiri ne obrazlaže razloge svojih odluka. Odluke žirija su konačne  i neopozive, ali predsjednik i član žirija mogu dati svoje obrazloženje na proglašenju pobjednika i otvaranju izložbe selektiranih radova.

Svaki učesnik zadržava autorska prava nad svojim fotografijama. Svi selektirani radovi, a ne samo oni nagrađeni, bit će prezentirani na primjeren način, u prostoru galerije na dan proglašenja pobjednika natječaja.

Organizator pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe u smislu promocije učesnika i manifestacije 'PhotoCITY'; imena i prezimena autora bit će navedena. Svaka autorica/autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela. Otisnuti radovi ostaju u vlasništvu organizatora.