Preskočite na glavni sadržaj

'U braku sa švicarcem' na festivalima u Wiesbadenu i Beogradu

Dokumentarni film Arsena Oremovića 'U braku sa švicarcem', u produkciji Interfilma, sufinanciran sredstvima HAVC-a, uvršten je u programe dvaju međunarodnih filmskih festivala.
mjesto: Wiesbaden / Beograd
url: http://www.interfilm.hr
'Svidio nam se jako Vaš vrlo predan, ponekad zabavan i ponekad tužan film i željeli bismo ga prikazati" - stoji u pozivu organizatora goEast Film Festivala u njemačkomWiesbadenu koji će biti održan od 9. do 15. travnja. Ovogodišnji program tog vrlo cijenjenog festivala posvećen je temi transformacijskih procesa od socijalizma u komunizam u postsovjetskim i istočnoeuropskim zemljama nakon 1989. godine. 'Mislimo da se Vaš film jako dobro uklapa u tu temu i nadamo se da ćete prihvatiti naš poziv', zaključeno je u pozivu.
 
Prije toga  'U braku sa švicarcem' bit će prikazan na 61. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma koji se održava od 2. do 6. travnja. i to u selekciji 'Vrelo: Umetnost kao terapija'.
 
'U braku sa švicarcem' dokumentarni je film o žrtvama kredita u švicarskim francima u Hrvatskoj a dosad je osvojio nagradu za ljudska prava na festivalu u Sarajevu i Grand Prix za najbolji dokumentarni film na festivalu u Vukovaru.